Obchodné riadenie

Ako rozvíjať systém práce

Ako rozvíjať systém práce

Video: The Truth About Tesla Battery Degradation – and Other EVs 2024, Júl

Video: The Truth About Tesla Battery Degradation – and Other EVs 2024, Júl
Anonim

Efektívnosť zamestnanca závisí od primeranej platby za jeho činnosť. Spokojnosť zamestnancov zasa ovplyvňuje konečný výsledok práce. Preto je dôležité správne vyvíjať a implementovať platobný systém.

Image

Správne usporiadaný koncept môže znížiť rôzne náklady. Okrem toho vám vyvinutý postup získavania stávok a platov umožňuje zvýšiť produktivitu a zlepšiť emocionálnu atmosféru v tíme.

druh

Existuje niekoľko druhov takýchto systémov. Napríklad kusové a časovo založené. Rozdiel navyše spočíva v určení výsledku pracovného procesu. Platba na základe času sa vykonáva, ak je miera zamestnanca spojená s množstvom času, ktorý odpracoval. Ak mzda závisí od vyrobeného tovaru, platí sa kusová sadzba.

Okrem toho sa poskytujú rôzne peňažné stimuly. Deje sa tak s cieľom motivovať podriadeného a zlepšiť kvalitu jeho ukazovateľov.

Existuje aj tradičný koncept, ktorý je založený na profesionalite zamestnanca. Aj keď netradičný hodnotí príspevok k konečnému výsledku. Dobrý vodca by mal byť schopný pochopiť, ktorý systém je vhodný pre konkrétny prípad.

výcvik

Najprv musíte zhodnotiť výkonnosť spoločnosti a jej zamestnancov. Potom je potrebné rozdeliť mzdu na niekoľko častí. Jeden je vrátený na úkor príjmu a druhý je zahrnutý v cene tovaru. Potom vykonajte personálnu kontrolu. Tieto informácie pomôžu určiť kategóriu, ktorá prinesie najlepší výsledok.

V prípade otvorenia novej organizácie je potrebné dôkladne sledovať produktivitu práce. Potom môžeme uzavrieť a zvoliť optimálny systém odmeňovania zamestnancov.

Dôvody zlyhania

Po prvé, nesprávne kritériá sa môžu stať príčinou neúspešného platobného systému. Okrem toho môže organizácia presadzovať zásadu dôvernosti. To znamená, že zamestnanec jednoducho nevie, ako čestne je platený.

Jednou z hlavných chýb je neobjektívny postoj manažéra, ktorý nazhromaždí peniaze v závislosti od osobného vkusu.

Optimálny platobný systém umožní šéfovi ovplyvniť produktivitu zamestnancov. Zároveň existuje spätná väzba pre zamestnancov, čo je prospešné pre celú organizáciu.

Odporúčaná