Druhy činností

Ako rozvíjať internetový obchod

Ako rozvíjať internetový obchod

Video: Spúšťame internetový obchod │Kulturblog 2024, Júl

Video: Spúšťame internetový obchod │Kulturblog 2024, Júl
Anonim

Vývoj si vyžaduje prácu v štyroch smeroch. Vytvára sa databáza potenciálnych zákazníkov, ktorá sa prevádza na skutočných zákazníkov, čím sa zvyšuje priemerná kontrola a priemerný počet nákupov za určité obdobie. Ak chcete vyriešiť každý problém, musíte vytvoriť samostatný systém.

Image

Návod na použitie

1

Vytvorte na webe vstupnú stránku. Potenciálnych zákazníkov možno prirovnať k zaveseným klzákom, ktorí krúžia nad zemou a vidia, kam pristáť. Podobne ľudia hľadajú na internete užitočné veci. Ak vo vašom obchode nenakúpili nič, je nepravdepodobné, že by peniaze okamžite rozložili, pretože nedôverujú neznámym webom. Vytvorte podmienky na pristátie - nechajte ich pristáť a rozhliadnuť sa. Na špeciálnej stránke by nemali byť žiadne ceny ani výzvy na kúpu niečoho. Pošlite formulár na odber bulletinu a sľubujte svojim odberateľom odpoveď na otázku, napríklad: „Čo sú mikrovlnné rúry na trhu a ako si vybrať najlepší?“ Ak má obchod rôzne kategórie produktov, môžete vytvoriť veľa vstupných stránok, ktoré priťahujú záujemcov.

2

Usporiadajte nepretržitý tok potenciálnych zákazníkov. Samostatná divízia spoločnosti alebo špecializovaný zamestnanec by sa mala zaoberať iba úlohou prilákať nových ľudí na vstupné stránky. Vďaka tomu bude základňa potenciálnych zákazníkov aktualizovaná.

3

Predajte niečo lacné a preneste kupca do inej databázy. Len čo sa osoba prihlási na odber bulletinu, dostane list s informáciami, pre ktoré zanechal e-mail. Jedná sa o „kupujúceho horúceho tovaru“, ktorý potrebuje pomoc pri prvom nákupe, aby bola dôvera v obchod. Ponúknite obrovskú zľavu, ktorá trvá jeden deň alebo niekoľko dní. Pri tomto predaji nemusí mať internetový obchod zisk - jedná sa o kúpnu cenu nového zákazníka. Zváženú úlohu by malo vykonávať špeciálne oddelenie, ktoré radí nováčikom a aktívne podporuje spätnú väzbu. Ak si klient ešte nič nekúpil, nechajte ho v starej databáze - pravidelne vydávajte nové ponuky, až kým nedosiahnete cieľ.

4

Vstupte na trh s náhradnými dielmi. Zakaždým, keď kupujúci vytvoria objednávku, by sa mala objaviť lákavá ponuka - kúpiť niečo navyše a získať dobrú zľavu na druhý produkt. Z týchto akcií sa zvýši priemerná kontrola každého klienta a zvýši sa zisk obchodu.

5

Postupne predstavujte zákazníkom všetky produkty obchodu. Jednotliví zamestnanci spoločnosti by mali pracovať s databázou stálych zákazníkov. Táto báza sa vytvorí po treťom kroku. Zaznamenajte si nákupy a ponúknite ľuďom niečo nové. Cez bulletin sa naučte, aké výhody získajú a ako sa zmení život k lepšiemu po ďalšom nákupe.

Venujte pozornosť

Akékoľvek úsilie môže byť zbytočné, ak je stránka príliš komplikovaný systém objednávania. Opýtajte sa na informačný bulletin, aby ste pochopili, s čím nie sú zákazníci spokojní.

Súvisiaci článok

Rozhovor s riaditeľom: ako otvoriť internetový obchod

Odporúčaná