obchodné

Ako predložiť správu FIU v roku 2015

Obsah:

Ako predložiť správu FIU v roku 2015

Video: The next outbreak? We’re not ready | Bill Gates 2024, Júl

Video: The next outbreak? We’re not ready | Bill Gates 2024, Júl
Anonim

Všetky spoločnosti a podnikatelia so zamestnancami sú povinní predkladať správy FIU. V roku 2015 sa v súvislosti s predkladaním správ zaviedlo množstvo inovácií, ktoré zamestnávatelia nemôžu ignorovať.

Image

Kto je povinný predkladať správy FIU

Povinnosť predkladať správy FIJ je zverená všetkým zamestnávateľom zaregistrovaným v FIU ako poistníci. Organizácie sa okamžite zaregistrujú na FIU, as musia mať aspoň jedného zamestnanca - riaditeľa.

Aké správy predkladať FIU

V roku 2015 sa správa o platených a odhadovaných príspevkoch predkladá vo forme RSV-1. Bola schválená v roku 2014. Formulár pre správu RSV-1 si môžete stiahnuť na webovej stránke PFR. Uvádzajú sa tu príspevky na dôchodkové a zdravotné poistenie, ktoré sa akumulovali a vyplácali v súvislosti s zamestnancami na plný úväzok a zmluvnými stranami (jednotlivcami), ktorí poskytujú služby podľa občianskoprávnych zmlúv.

Jednotliví podnikatelia predkladajú správy iba so zapojením najatej sily. V prípade pevných príspevkov, ako aj príspevkov vo výške 1% z príjmu nad 300 tisíc rubľov podnikatelia nemusia vykazovať v roku 2015.

Ako vyplniť správu RSV-1

Správa RSV-1 pozostáva zo 6 oddielov. Poistník nemusí vyplniť všetky oddiely, je potrebné zohľadniť špecifiká jeho činnosti.

Oddiel 1 obsahuje výpočet vymeraných a zaplatených príspevkov. Je určený všetkým poistníkom. Pododdiel 2.1. všetci poistenci vyplnia každú uplatniteľnú sadzbu poistného, ​​pododdiely 2.2.-2.4. určené iba pre tých, ktorí používajú doptarifov.

Oddiel 3 vypĺňajú všetci, ktorí uplatňujú preferenčné tarify. V závislosti od dôvodu zníženej sadzby sa vyplní tento alebo tento pododdiel.

Oddiel 4 je určený poistníkom, ktorí si účtujú dodatočné poplatky za predchádzajúce obdobia, a to buď samostatne, alebo na základe inšpekcií.

Oddiel 5 pre poistencov platiacich za činnosti v študentských tímoch.

Oddiel 6 sú vyplnené tými, ktorí v období, za ktoré sa správa podáva, vyplácali odmeny osobám na základe pracovných alebo občianskoprávnych zmlúv. Pre každého zamestnanca sa vyplňuje osobitne.

Nulová správa v FIU

Je dôležité poznamenať, že podávanie správ sa musí predkladať aj bez aktivity.

Ak už individuálny podnikateľ prepustil všetkých zamestnancov a nebol odhlásený, musí naďalej predkladať nulové správy. Potreba predkladať nulové správy bola uložená spoločnostiam, ktoré z rôznych dôvodov nevykonávali činnosti v tomto štvrťroku. tj všetky LLC musia bez výnimky predkladať správy FIU včas.

Titulná strana je vyplnená v správe o nule, ako aj v prvej a druhej časti s pomlčkami v zodpovedajúcich riadkoch.

Ako predložiť správu FIU

Podávanie správ FIU sa môže uskutočniť pri osobnej návšteve oddelenia fondu, doporučenou poštou so zoznamom investícií alebo vzdialene prostredníctvom internetu. V druhom prípade je potrebné najprv uzavrieť dohodu o správe elektronických dokumentov s FIU.

Od roku 2015 bude stále viac zamestnávateľov povinných predkladať správy elektronicky. Teraz sa táto požiadavka vzťahuje na všetky spoločnosti a podnikateľov s viac ako 25 zamestnancami.

Odporúčaná