management

Ako vyrobiť brožúru

Ako vyrobiť brožúru

Video: Jak vytvořit grafický návrh brožury ve Photoshopu #1 - Koňský ranč 2024, Júl

Video: Jak vytvořit grafický návrh brožury ve Photoshopu #1 - Koňský ranč 2024, Júl
Anonim

Predtým, ako sa obrátite na spoločnosť, ktorá ponúka tlačové služby, by vám neuškodilo vymyslieť si niektoré zložitosti a postupnosť procesu sami.

Image

Návod na použitie

1

Po tom, ako ste sa rozhodli pre tému brožúry, ju musíte pripraviť a vytvoriť návrh. Začnite rozloženie s informáciami, ktoré chcete umiestniť do brožúry. Po spracovaní textu presne viete, ktorú brožúru si chcete objednať v tlačiarni. Brožúry najčastejšie objednávajú veľkosti A5 alebo A4. Pozrime sa na ich vlastnosti.

Formát A5 - častejšie je to textové vydanie, zvyčajne má viac textu ako ilustrácií. Preto sú brožúry A5 tradične vyrábané vo čiernej a bielej farbe s plnofarebným obalom. Príprava a tlač takýchto brožúr je lacnejšia. Textové informácie však nie sú vnímané ani grafické.

Formát A4 - je to často plnofarebná publikácia, ktorá sa používa, ak chcete spotrebiteľovi ukázať dôležitosť projektu, jeho „konzistenciu“ a priniesť maximálne vizuálne a textové informácie. Brožúry tohto formátu sa obvykle tlačia na jemný, natieraný papier. Takéto brožúry dobre fungujú pre imidž zákazníka / projektu, ale ich vykonanie je nákladné.

Usporiadanie brožúr sa vykonáva prostredníctvom špeciálnych programov usporiadania, a preto si vyžaduje zručnosti v týchto programoch. Predpokladáme, že sa budete stále obracať na špecialistov a nebudeme sa zaoberať typmi a funkciami rozvrhovacích programov.

2

Dizajn je dôležitým krokom pri príprave brožúry, venujte mu viac času. Úspech vašej reklamnej spoločnosti priamo závisí od toho, aký dobrý a atraktívny bude dizajn. Pri výbere dizajnu vždy začnite od obsahu brožúry. Vyberte si štýl, kvalitu, cenovú dostupnosť a krásu. Dizajn by mal odzrkadľovať nielen sémantické zaťaženie textu, ale aj ho doplniť, a vzbudiť túžbu spotrebiteľa znovu si prečítať brožúru, vyzdvihnúť ju a preskúmať. Stručne povedané - prilákať a udržať pozornosť.

3

Existujú dva typy tlače brožúr: ofsetový a digitálny. Obe metódy majú svoje prednosti. Pri výbere spôsobu tlače postupujte podľa svojich finančných možností. Digitálny spôsob je rýchlejší, ale drahší. Ofsetová tlač vyžaduje viac času, ale je lacnejšia, najmä pri veľkej cirkulácii.

4

Zostavenie brožúry je dôležitý okamih, posledný akord veľa práce. A aby montáž fungovala dobre a bez problémov, celý technologický proces od samého začiatku musel ísť bezchybne - inak v tejto poslednej etape vyjdú všetky ostenia.

Venujte pozornosť

„Brožúra“ je slovo francúzskeho pôvodu, od „brocher“ - po steh. Preto je brožúra vždy zošitá alebo zošitá akýmkoľvek spôsobom.

Brožúry sú vyrobené z rôznych typov: metodická, reklamná, zbierky básní, zošity a mnoho ďalších.

Užitočné rady

Na tlač malých sérií čiernobielych brožúr je najvýhodnejšie použiť risograf.

brožúry

Odporúčaná