Obchodné riadenie

Ako dosiahnuť úspech vášho obchodu

Ako dosiahnuť úspech vášho obchodu

Video: Arnold Schwarzenegger - ako dosiahnuť úspech (sk titulky) 2024, Júl

Video: Arnold Schwarzenegger - ako dosiahnuť úspech (sk titulky) 2024, Júl
Anonim

Otvorenie obchodu je pomerne jednoduché, ale jeho úspešnosť nie je ľahká úloha. Mnoho podnikateľov uzatvára svoje predajne, a to ani jeden rok. Ako sa vyhnúť najbežnejším chybám, ako prilákať zákazníkov a získať z obchodu čo najväčší zisk?

Image

Návod na použitie

1

Prekonajte svoju konkurenciu. Prejdite do každej predajne, ktorá predáva ten istý produkt ako vy, a pozrite sa na konkurenčnú firmu najprv očami jednoduchého kupujúceho a potom z profesionálneho hľadiska. Dávajte pozor na vybavenie tovaru, odvolanie zamestnancov, ak je v obchode s potravinami, potom prítomnosť tovaru nízkej kvality. Podľa vášho názoru môžete vziať najviac nepotrebného produktu a zistiť dátum exspirácie. Ak to bude odevný salón, potom je kvalita tovaru ľahšie určiteľná.

2

Pozrite sa na ceny. Ako analyzujú kupujúci tieto ceny. Tiež by ste si mali dôkladne prezrieť oblasť, v ktorej ste obchod otvorili. Len choďte po ulici, čo vidíte? Obrovské množstvo drahých áut v blízkosti každého domu počas prestávky na obed alebo vôbec žiadne autá. Aké sú domy v oblasti? Je to elitná nová budova alebo čiastočne zničená dvojposchodová budova, v ktorej nie je jednotné euro okno? V prvom prípade sa oplatí otvoriť drahší obchod, pretože ľudia žijúci v tejto oblasti majú dobrý príjem. Môžu si dovoliť to najlepšie. V druhom prípade ľudia viac potrebujú obchod v ekonomickej triede, kde sú ceny nižšie ako trh.

3

Skontrolujte tovar sami. Teraz nemôžete nechať ujsť. Sú potrebné iba zodpovední dodávatelia, ktorí dodávajú kvalitné výrobky včas. Zlý dodávateľ môže zlyhať v nanajvýš nevhodnej chvíli a kupujúci neodpúšťajú chyby.

4

Venujte pozornosť personálu, ktorý hľadáte. Predajcovia a manažéri by mali byť zdvorilí, zdvorilí a zároveň čistí. Sloppy okamžite upúta pozornosť a spôsobuje nepriateľstvo. Je lepšie minúť peniaze na školenie predajcov, ako stratiť kupujúcich.

5

Ak chcete vykonať výpočet tovaru, obráťte sa na profesionálneho obchodníka. Verte mi, správne rozmiestnené tovary niekoľkokrát zvyšujú predaj.

6

Obchod by mal mať dostatok priestoru, aby zákazníci neboli na davu a zrazili sa z nohy. Lepšie prenajať izbu s väčšou plochou. Najdôležitejšie je, že v súčasnosti neexistujú žiadne stropy a zbité steny. Vykonajte opravy a dohodnite sa s prenajímateľom, aby vám poskytli zľavu.

7

Prilákajte kupcov akýmkoľvek spôsobom: spustite reklamu v miestnej televízii, objednajte bannery na mestských billboardoch, požičiavajte plagáty, rozdávajte Litovčanom, nechávajte vizitky, vytvorte webovú stránku s vizitkami na internete. A čo je najdôležitejšie, nezabudnite, že živá reklama je najlepšia. Ak je váš obchod naozaj dobrý, potom sa každý zákazník, ktorý prichádza cez primárnu reklamu, stane bežným zákazníkom a prinesie s ním 10 priateľov.

Užitočné rady

Nezúfajte, ak ste už šesť mesiacov nezaplatili investície v obchode. Pokračujte v tvrdej práci a nezávisle kontrolujte kvalitu tovaru a prácu predajcov. Urobte reklamu so zľavou a darčekmi, ľudia ju majú radi.

Odporúčaná