rozpočtovanie

Ako znížiť náklady v podniku

Ako znížiť náklady v podniku

Video: Od nákladového k ziskovému kontrolingu - ukážka 2024, Júl

Video: Od nákladového k ziskovému kontrolingu - ukážka 2024, Júl
Anonim

Každý podnik je ziskový, ak jeho príjem je vyšší ako výdavky. Ale niekedy úroveň zisku začína klesať. Aby sa spoločnosť nestala nerentabilnou a nezkrachovala, je potrebné znížiť náklady. Toto je nevyhnutné opatrenie, ktoré umožní organizácii pokračovať v práci.

Image

Návod na použitie

1

Ak prichádzajúci zamestnanci vykonávajú prácu v podniku, predovšetkým odmietajú svoje služby. Vyškoliť zamestnancov v práci a urobiť pre nich prácu. Možno budete musieť poslať zamestnancov na kurzy alebo semináre, ale tieto náklady sa čoskoro vyplatia.

2

Ak existujú zamestnanci, ktorí vykonávajú zlú prácu alebo nie sú pri práci úplne naložení, vystrelte ich. Rozdeľte pracovné povinnosti ostatným pracovníkom s miernym zvýšením ich platu. Tým sa výrazne znížia náklady podniku a motivuje ostatných zamestnancov k lepšej práci.

3

Ak si prenajmete priestory, skúste sa porozprávať s prenajímateľmi a dosiahnuť zníženie platby. Možno sa s vami stretnú, ak budete rokovať o dlhej dobe prenájmu. Pokúste sa nájsť lacnejšie priestory. Ak zistíte významný rozdiel, premiestnite produkciu na nové miesto.

4

Pokúste sa nájsť dodávateľov surovín za výhodnejších podmienok. Alebo vyjednávať s existujúcimi. Na stretnutí informujte, že ste našli partnera s lepšími cenami. Už ste však nadviazali spoluprácu. A ak dodávateľ zníži cenu, neukončíte zmluvu.

5

Zvážte zmenu kvality surovín a dodávok. Napríklad, ak vo výrobe používate kartón, môžete prepnúť na možnosť s nižšou hustotou bez zníženia kvality produktu. Znížte náklady na balenie.

6

Kontrolné výdavky na potreby domácnosti. Vystrihnite ich. Napríklad kúpiť lacnejší prášok na vytieranie. Alebo si kúpte jednoduchšie písacie potreby. Naučte zamestnancov, ako ušetriť energiu a vodu. Pokúste sa znížiť počet sobášov na pracovisku. Za týmto účelom môžete schváliť pokuty pre zamestnancov, za ktorých vinu bol povolený.

7

Kontrola toku kancelárskych potrieb, potrieb pre domácnosť. Nie je žiadnym tajomstvom, že v niektorých organizáciách niektoré veci idú domov spolu so zamestnancami. Takéto situácie neumožnite. Ak sú zamestnanci platení za mobilnú komunikáciu, skontrolujte svoje účty. Ak sa zistí porušenie, znížte tieto náklady.

Venujte pozornosť

Neznižujte kvalitu vyrobeného tovaru. V opačnom prípade môžu zákazníci prestať s ich nákupom. A obnoviť dopyt je veľmi ťažké.

Užitočné rady

Prijať komplexný prístup k znižovaniu nákladov. Potom sa výsledok objaví veľmi skoro.

  • Článok o znižovaní nákladov
  • zníženie nákladov v podniku

Odporúčaná