obchodné

Ako zrušiť registráciu

Ako zrušiť registráciu

Video: Zrušenie registrácie pre platiteľa DPH 2024, Júl

Video: Zrušenie registrácie pre platiteľa DPH 2024, Júl
Anonim

Oficiálne sa postup odstránenia IP z účtu nazýva uzavretie IP. Ak ste sa rozhodli ukončiť svoju podnikateľskú činnosť, musíte vyplniť žiadosť v predpísanom formulári, zaplatiť štátnu daň, niesť doklady k dani a potom splatiť dane a sociálne príspevky.

Image

Budete potrebovať

  • - pas;

  • - vyhlásenie vo forme P26001;

  • - prijatie platby štátnej dane.

Návod na použitie

1

Vyplňte žiadosť o zatvorenie formulára IP P26001. Nájdete ho na internete alebo na ktoromkoľvek daňovom úrade. Nedávajte na žiadosť podpis, je lepšie to urobiť za prítomnosti notára, ktorý osvedčenie potvrdí (vyžaduje sa notárske vízum).

2

Štátna povinnosť ukončiť OP v roku 2011 je 160 s. Podrobnosti o prevode nájdete na daňovom úrade, v pobočke Sberbank alebo na webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruska pomocou formulára „Vyplácanie platby“. Platby sa najlepšie uskutočňujú prostredníctvom Sberbank, ale je to možné aj z bežného účtu jednotlivého podnikateľa (môžete ho zatvoriť aj po oficiálnom ukončení podnikania).

3

Dokumenty odovzdajte daňovému úradu. V závislosti od regiónu to môže byť Federálny daňový inšpektorát dane, v ktorom ste registrovaní alebo registračná kontrola je rovnaká ako v prípade, ak ste sa zaregistrovali ako samostatný podnikateľ. Kam môžete ísť telefonickým číslom regionálnej federálnej daňovej služby, daňového inšpektorátu alebo na webovej stránke federálnej daňovej služby Ruska pomocou služby „Nájsť inšpekciu“ (ak existujú informácie o registračnej kontrole, musíte tam ísť). Ak sú všetky vaše dokumenty v poriadku, do 5 dní sa pripraví osvedčenie o ukončení činnosti IP, ktoré dostanete po predložení pasu výmenou za potvrdenie, ktoré vám bolo vydané pri predložení dokladov.

4

Do 12 dní od dátumu uzavretia IP musíte kontaktovať okresný úrad dôchodkového fondu s pasom a osvedčením o štátnej registrácii ukončenia činnosti ako IP. Vypočíta sa výška pevných príspevkov, ktoré musíte zaplatiť, a budú vám vydané potvrdenia. Môžete platiť prostredníctvom Sberbank.

5

Potom by ste mali zatvoriť bežný účet IP a ak ste použili pokladňu, odstrániť ju z registra.

6

Budete tiež musieť priznať príjem z podnikateľskej činnosti a zaplatiť z neho daň. Ak nebol príjem, podajte nulovú návratnosť. Na to je však ešte dosť času - do 30. apríla budúceho roka.

ako zrušiť registráciu dokumentov

Odporúčaná