obchodné

Ako zrušiť registráciu organizácie

Ako zrušiť registráciu organizácie

Video: Jak Smazat Instagram V Roce 2020 | zrušit instagram účet 2024, Júl

Video: Jak Smazat Instagram V Roce 2020 | zrušit instagram účet 2024, Júl
Anonim

Akákoľvek organizácia môže ukončiť svoje činnosti. K tomu prispievajú rôzne dôvody a okolnosti. Medzi ne môže patriť dokončenie diela, pre ktoré bolo vytvorené, zrúcanina, reorganizácia alebo osobné motívy zakladateľa. V každom prípade existuje určitý postup, podľa ktorého sa zruší registrácia.

Image

Budete potrebovať

likvidačný zostatok, prostriedky na úhradu štátnej dane, doklad o včasnom prevode príspevkov na dôchodok.

Návod na použitie

1

Urobte písomné rozhodnutie o likvidácii organizácie. Rozhodnutie spravidla vypracuje a podpíše zakladateľ organizácie. Podpis musí byť notársky overený.

2

O rozhodnutí o zastavení činnosti informujte orgán, ktorý zaregistroval právnickú osobu. Toto je zvyčajne daňový úrad. Za týmto účelom vyplňte žiadosť v predpísanom formulári. Rozhodnutie musí byť priložené k žiadosti. Registračný orgán potom v zjednotenom registri právnických osôb zaznamená, že organizácia vstúpila do procesu likvidácie. Zakladateľ informuje daňový úrad o vytvorení likvidačnej provízie a poskytuje predbežnú likvidačnú súvahu. Po dobu 2 mesiacov sa organizácia kontroluje z hľadiska dlhov a iných záväzkov voči veriteľom, ľuďom pracujúcim v tejto organizácii atď.

3

Zhromaždite potrebné dokumenty. Likvidačná súvaha by mala odrážať finančnú situáciu organizácie v čase ukončenia práce, posudzovať hodnotu majetku atď. Je potrebné pripraviť a potvrdiť platbu štátnej povinnosti, dnes sa rovná 800 rubľom. Budete musieť požiadať o dôchodkový fond, aby ste dostali dokument potvrdzujúci predloženie tohto osobného osobného účtu samotného podnikateľa tomuto orgánu a informácie o každom zamestnancovi tejto organizácie. Dôchodkový fond na žiadosť registračného orgánu sformuluje informácie, že zamestnávateľ včas prispel na každého zamestnanca všetky dôchodkové príspevky.

4

Zhromaždené dokumenty zašlite daňovému úradu po tom, ako likvidačná komisia potvrdí dôvody a potrebu likvidácie podniku. Komisia spravidla pracuje 2-3 mesiace. Dokumenty registračnému orgánu sa môžu poskytovať osobne alebo poštou, ako aj v elektronickej podobe prostredníctvom internetu. Predkladajú sa na vykonanie vhodného zápisu do registra právnických osôb, po ktorom sa nebudú účtovať žiadne nové dane, av dôchodkovom fonde sa očakávajú odpočty pre zamestnancov. Pred predložením dokumentov by ste mali skontrolovať správnosť ich dizajnu, aby ste predišli strate času.

Venujte pozornosť

V registri právnických osôb sa vykoná zápis o zániku organizácie. Zodpovedajúci záznam sa musí vykonať v registri po dobu 5 dní. Až potom sa právnická osoba považuje za neplatnú.

Odporúčaná