Obchodné riadenie

Ako ukladať dokumenty a formuláre

Ako ukladať dokumenty a formuláre

Video: MS Excel: VBA makra formuláře / UserForm - Tvorba vlastního formuláře (1/5) 2024, Júl

Video: MS Excel: VBA makra formuláře / UserForm - Tvorba vlastního formuláře (1/5) 2024, Júl
Anonim

Finančné činnosti každého podniku sú prísne kontrolované daňovými, štatistickými a inými vládnymi orgánmi. Akákoľvek transakcia s bežným účtom, akýkoľvek pohyb peňazí musí byť potvrdený dokumentmi a musí byť zahrnutý v účtovnej závierke. Preto je uchovávanie dokumentov a prísnych formulárov na podávanie správ (ak sa používajú) nevyhnutnou potrebou.

Image

Návod na použitie

1

Obdobia, počas ktorých sa dokumenty a formuláre majú uchovávať, sú uvedené v článku 8 ods. 25 daňového poriadku Ruskej federácie. Obdobie skladovania je v prípade účtovných dokladov a dokladov potrebných na výpočet a zaplatenie daní 4 roky. To isté platí pre dokumenty, ktoré slúžia ako potvrdenie o zaplatení daní a príjmov, ktoré podnik dostal, a pre organizácie - a vzniknuté výdavky.

2

Federálny zákon o účtovníctve predlžuje stanovené obdobie uchovávania takýchto dokumentov o jeden rok, t. organizácia musí viesť primárne účtovné doklady najmenej 5 rokov.

3

Formy prísnej zodpovednosti tiež patria medzi „primárne“. Keďže slúžia ako potvrdenie o platbách v hotovosti uskutočnených bez použitia registračných pokladníc, vzťahujú sa na podmienky ich uchovávania podmienky stanovené v „nariadení o vykonávaní hotovostných platieb a (alebo) zúčtovaní pomocou platobných kariet bez použitia registračných pokladníc“. ".

4

Kópie použitých formulárov uchovávajte v zabalených a zapečatených vreckách. Vaky musia byť systematizované a podpísané. Po uplynutí päťročného skladovacieho obdobia, ale nie skôr ako mesiac po poslednom súpise a overení správy o produkte, zničte prázdne miesta formulárov na základe aktu o zrušení. Tento akt podpisujú členovia komisie, ktorej súčasťou je aj vedúci podniku. Rovnaký postup odpisovania je stanovený pre neúplné alebo neopatrne poškodené formuláre.

5

Ak chcete uložiť primárnu účtovnú dokumentáciu a prísne formuláre výkazov, vyberte, pokiaľ je to možné, samostatnú archívnu miestnosť. Vybavte ho ohňovzdornými skrinkami vybavenými tesneniami. Prístup k nemu by mal byť obmedzený na základe príslušnej objednávky podpísanej vedúcim podniku. Príkaz by mal ustanoviť postup použitia archívu a účtovania na vydávanie dokumentov v ňom uložených.

„Nariadenie o vykonávaní hotovostných zúčtovaní a (alebo) zúčtovaní pomocou platobných kariet bez použitia registračných pokladníc.“

Odporúčaná