management

Ako vytvoriť individuálny plán rozvoja

Ako vytvoriť individuálny plán rozvoja

Video: Individuálny tréning na doma | Futbalový tréning pre deti #5 2024, Júl

Video: Individuálny tréning na doma | Futbalový tréning pre deti #5 2024, Júl
Anonim

Keď premýšľame o budúcnosti, kreslíme farebné obrázky, ale v bežnom živote sa zriedka splnia. Hlavným problémom je absencia individuálneho plánu rozvoja. Bez uprednostňovania často zamieňame dôležité a dôležité veci s objemnými, ale nedôležité skutky. Pracujete na sebe v takom chaotickom režime, je ťažké dosiahnuť požadovaný cieľ.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete dosiahnuť akýkoľvek cieľ (propagácia, osobný život), v prvom rade je potrebné zostaviť si vlastný individuálny plán rozvoja, ktorý odráža túžbu po konečnom cieli.

2

Výber smeru. Postrek vo všetkých smeroch naraz nebude fungovať, musíte zvoliť jeden smer a zamerať sa iba naň. Po konsolidácii výsledku si môžete zvoliť iný smer. Pri výbere kariéry by sa mal osobný život tlačiť do pozadia. A naopak.

3

Definícia konkrétneho cieľa. Vyberte si cieľ a potom napíšte na papier, čo je potrebné na dosiahnutie tohto cieľa. Netiahnite, napíšte konkrétne kroky k cieľu a všetko, čo musíte urobiť, aby ste dokončili každý krok. Rozdeľte veľký terč na malé stupne. Takže rýchlo dosiahnete hlavný cieľ. Nezabudnite uviesť termín. Váš prvý základný plán osobného rozvoja je pripravený. Odporúča sa pridať do neho doplnky, ktoré podrobnejšie odhalia každý krok.

4

Realizácia individuálneho plánu. Najťažšia fáza. Je veľmi dôležité postupovať podľa plánu a neodďaľovať vykonávanie konkrétnych čiastkových cieľov. Za každý dosiahnutý malý cieľ nezabudnite sa chváliť a motivovať. Ak sa vám nepodarí dokončiť plánovaný krok alebo oneskoriť termíny, musíte sa na niečo obmedziť. Týmto spôsobom dosiahnete požadovaný výsledok.

5

Starostlivo premyslený plán individuálneho rozvoja vám pomôže nielen dosiahnuť jeden konkrétny cieľ, ale tiež vám umožní jasne naplánovať čas a úsilie na dosiahnutie cieľov v iných smeroch.

plán rozvoja dieťaťa

Odporúčaná