Obchodná komunikácia a etika

Ako pripraviť propagačnú ponuku

Ako pripraviť propagačnú ponuku

Video: De´Longhi Dinamica Plus ECAM 370.85.SB SK I Plnoautomatické kávovary 2024, Júl

Video: De´Longhi Dinamica Plus ECAM 370.85.SB SK I Plnoautomatické kávovary 2024, Júl
Anonim

Návrh na reklamu v médiách môže pozostávať z dvoch častí: sprievodného listu a cenníka za poskytovanie príslušných služieb. Štýl a obsah každého odvolania sa na potenciálnych inzerentov sa líši v závislosti od adresáta a charakteru ponúkaných služieb, je však možné zdôrazniť niektoré spoločné body.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač;

  • - tlačiareň;

  • - znalosť obchodnej etikety.

Návod na použitie

1

Pred vypracovaním reklamného návrhu zistite v spoločnosti, ktorá vás zaujíma, pozíciu, priezvisko, meno a patronymiku osoby, ktorá posúdi vašu výzvu na reklamu. Môže to byť napríklad vedúci reklamného oddelenia alebo vedúci PR služby. Preto začnite sprievodný list odvolaním „Vážený pane …“.

2

Ďalej je obsah sprievodného listu. V nej stručne opíšte médiá, v ktorých chcete inzerovať. Ak ide napríklad o noviny, uveďte ich náklad, tému, frekvenciu vydania, cieľové publikum, uveďte niekoľko renomovaných spoločností, ktoré inzerovali v publikácii.

3

Potom popíšte výhody, ktoré reklama prináša v tomto konkrétnom médiu. Napríklad veľký obeh novín alebo popularita programu pomáha sprostredkovať reklamné informácie čo najväčšiemu počtu spotrebiteľov. Ak sa uskutočnili štúdie efektívnosti reklamy vo vašich médiách, oznámte ich výsledky. Je to veľmi dôležité, pretože každý inzerent má záujem o efektívnosť reklamy.

4

Ak je pre nových a pravidelných inzerentov poskytnutý systém zliav, napíšte o tom krátku správu, pretože účelom vášho reklamného návrhu je zaujať potenciálneho partnera. Nepreťažujte však sprievodný list číslami alebo časovo náročnými údajmi. Je lepšie zapísať tieto informácie podrobnejšie do priloženého cenníka.

5

V cenníku sa pokúste poskytnúť rôzne možnosti reklamy a maximálne informácie o nákladoch. Napríklad v novinách môže byť reklama umiestnená vo forme reklamných modulov, oznámení, článkov pod nadpisom „Pre reklamu“. Uveďte náklady na každý druh reklamnej správy v závislosti od objemu alebo veľkosti, miesta na páse atď.

6

Na navrhnutie sprievodného listu a cenníka pre reklamu použite pohodlné a čitateľné písmo. Aby bol cenník pohodlnejší na čítanie, urobte ho vo forme tabuľky.

propagačné ponuky

Odporúčaná