rozpočtovanie

Ako vytvoriť účtovnú politiku

Ako vytvoriť účtovnú politiku

Video: TB R. Fica o Matovičovom účtovníctve 2024, Júl

Video: TB R. Fica o Matovičovom účtovníctve 2024, Júl
Anonim

Na konci každého finančného roka je účtovníctvo povinné vypracovať výročnú účtovnú správu. Začiatok budúceho roka znamená, že nastal čas prijať novú účtovnú politiku. Prvú možnosť môžete nechať a automaticky preniesť jej účinok na ďalšie obdobie. Nesmieme však zabúdať, že s príchodom nového fiškálneho roka by sa mohli objaviť zmeny a doplnenia rôznych ustanovení o účtovných a daňových právnych predpisoch.

Image

Budete potrebovať

Nariadenie o účtovníctve „Účtovná politika organizácie“ PBU 1/2008, spolkový zákon „o účtovníctve“ z 21. novembra 1996 č. 129-FZ (súčasné znenie), daňový zákon Ruskej federácie.

Návod na použitie

1

Na základe požiadaviek Federálneho zákona o účtovníctve, PBU 1/2008 a ďalších ustanovení o účtovníctve vypracovať účtovné zásady organizácie na účely účtovníctva. Legislatívne a regulačné akty nestanovujú jednotnú metodiku zostavovania účtovných zásad. Organizácie majú právo vypracovať svoje ustanovenia sami, ale v súlade s legislatívnymi aktmi.

2

Na základe požiadaviek daňového poriadku Ruskej federácie vypracovať účtovné zásady organizácie na daňové účely. Legislatívne a regulačné akty tiež nestanovujú jednotnú metodiku na vypracovanie účtovných zásad. Organizácie majú právo vypracovať svoje ustanovenia sami, ale v súlade s legislatívnymi aktmi.

3

Vykonávať účtovnú politiku organizácie na základe príkazu (vyhlášky) podpísaného vedúcim organizácie. Forma takého príkazu (objednávky) sa vyvíja nezávisle.

4

Vypracovať pracovnú schému účtovníctva organizácie pre nový finančný rok ako prílohu k účtovným zásadám.

Venujte pozornosť

Nariadenie o účtovníctve „Účtovná politika organizácie“ PBU 1/98 už nie je platné. Pozri nariadenie o účtovníctve „Účtovné zásady organizácie“ PBU 1/2008.

Užitočné rady

Ak je účtovná politika malej organizácie schválená, môže byť zahrnutá do textu objednávky (objednávok).

Odporúčaná