management

Ako urobiť vizitku

Ako urobiť vizitku

Video: ako urobiť vizitku doma a jednoducho 2024, Júl

Video: ako urobiť vizitku doma a jednoducho 2024, Júl
Anonim

Neexistujú žiadne prísne požiadavky na vizitku. Logika však naznačuje, že by mala obsahovať informácie o tom, kde a kým vlastník pracuje, profil organizácie a možné spôsoby komunikácie. Existujú určité tradície a črty vnímania, z ktorých vychádzajú odporúčania týkajúce sa návrhu vizitky.

Image

Návod na použitie

1

Ak hovoríme o vizitke zamestnanca vrátane vrcholového manažéra najvyššej úrovne, musí byť na karte uvedený názov spoločnosti. Najlepšia voľba je vo forme loga. Je tiež potrebné uviesť držanú pozíciu. Logo sa zvyčajne nachádza v ľavom hornom rohu, priezvisko, meno a stredné meno sú v strede, pod nimi na menšej pozícii písma. Kontaktný telefón, e-mailová adresa a ďalšie spôsoby komunikácie, ak sa používajú na prácu (Skype, ICQ atď.), Sú uvedené v ľavom dolnom rohu, často pod čiarou. Miesto organizácie je možné uviesť v pravom dolnom rohu vedľa loga alebo pod menom, ak je uvedené v záhlaví.

2

Ak má oficiálny názov organizácie a značka s ňou spojené rôzne názvy (napríklad málo známy CJSC Sonic-Duo a mobilný operátor Megafon), je optimálne zohľadniť obidve.

V niektorých prípadoch je vhodnejšie uprednostniť rozpoznateľnejší názov. Napríklad, ak populárne noviny vydáva vydavateľstvo s iným menom, čo nikto zvlášť nepočuje.

3

Pri vytváraní vizitky pre individuálneho podnikateľa alebo jedného remeselníka bez tohto štatútu je najlepšie zohľadniť miesto poskytovaného služieb služby, ktoré mu boli poskytnuté. Ak sú tieto služby už veľmi rôznorodé, napríklad tlmočenie, preklad a rekonštrukcia bytu, je lepšie nezhromaždiť všetko, ale pri každom type služby si vytlačte svoju vlastnú verziu vizitky. Ak máte štatút podnikateľa, môžete ho menším písmom uviesť nad priezviskom.

4

Všeobecná požiadavka na dizajn vizitiek je prísnejšia, tým lepšia. Uprednostňuje sa čierny text na bielom pozadí. Môže však byť prijateľné vydržať vizitku v odtieňoch podnikových farieb, ale za predpokladu, že všetky informácie sú ľahko čitateľné a vo všeobecnosti dizajn nespôsobuje nepohodlie očí. Farebné vizitky s množstvom rôznych farieb vyzerajú solídne.

5

Vizitky v dvoch jazykoch tiež nie sú najlepším dojmom, a to ani v prípade dvoch verzií na prednej a zadnej strane, aspoň v duplikáte v angličtine vedľa ruského textu na prednej strane. Je lepšie vytvoriť skupinu vizitiek pre každý jazyk.

ako vytvoriť vizitku sami

Odporúčaná