obchodné

Ako vytvoriť dizajnérske štúdio

Ako vytvoriť dizajnérske štúdio

Video: Dizajnérske štúdio LEGO DOTS: A čo tak náramky? 2024, Júl

Video: Dizajnérske štúdio LEGO DOTS: A čo tak náramky? 2024, Júl
Anonim

Dopyt po profesionálnych a kvalitných dizajnérskych službách neustále rastie a stále prevyšuje ponuku. Tento druh podnikania si nevyžaduje veľké investície, čo z neho robí vytvorenie vlastného dizajnérskeho štúdia obzvlášť atraktívnym podnikom.

Image

Návod na použitie

1

Po prvé, je potrebné určiť smer práce: rozvoj korporátnej identity spoločnosti, outdoorová reklama, suveníry atď. Štúdiá často otvárajú profesionálni návrhári, ktorí majú pocit, že majú silu na začatie vlastného podnikania. Musíte si však uvedomiť, že musíte riešiť nielen tvorivú prácu, ale aj rôzne organizačné a finančné otázky.

2

Pre začiatočnícke dizajnérske štúdio bude stačiť miestnosť 40 - 50 m2. Mali by sa zabezpečiť vhodné podmienky pre zamestnancov (vrátane dobrého osvetlenia), ako aj pre budúcich návštevníkov a klientov. Na tieto účely je žiaduce mať dve samostatné miestnosti. Zamyslite sa nad dizajnom interiéru - mal by so svojím dizajnérskym tímom „hovoriť“ o kreativite a prítomnosti dobrého vkusu.

3

Prevažná časť investície pôjde na nákup vybavenia. Venujte osobitnú pozornosť monitorom so špeciálnym dizajnom a technickým parametrom počítačov: výkonný procesor, veľké množstvo pamäte RAM a hlavnej pamäte, kvalitná grafická karta a ďalšie. Úroveň splnených objednávok bude do veľkej miery závisieť od toho. Okrem toho budete potrebovať kancelárske vybavenie (tlačiareň, skener, kopírka), telefónnu linku a vyhradený internetový kanál.

4

Počet zamestnancov dizajnérskeho štúdia sa určuje na základe veľkosti a profilu spoločnosti. V priemere je potrebných 5 až 7 osôb. Pri niektorých druhoch práce sa môžete uchýliť k službám nezávislých pracovníkov, a to aj v iných mestách a krajinách. Pri uchádzaní sa o prácu dávajte pozor na prítomnosť dizajnérskeho vzdelania a skúsenosti uchádzačov. Je vhodné sa spoľahnúť na odporúčania svojich bývalých zákazníkov a ich priateľov. Okrem toho sem patrí manažér, ktorý bude akýmsi sprostredkovateľom medzi dizajnérmi a klientmi. Ak si želáte, môžete sa ujať tejto úlohy. Účtovníctvo má zmysel preložiť na organizáciu tretej strany.

5

Úspech dizajnérskeho štúdia závisí od objednávok a ich množstva. V počiatočnom štádiu môžete pracovať s jednou alebo dvoma renomovanými spoločnosťami na výmennom základe: pre nich vytvoríte projekt bezplatného dizajnu a odporučia vám ich partnerom. Vaše stránky budú slúžiť aj ako prostriedok na prilákanie zákazníkov. Preto zvážte jeho zariadenie z hľadiska potrieb používateľa. Uverejnite príklady svojej práce, odhadované ceny za služby a kontaktné údaje.

otvorte si vlastné dizajnérske štúdio

Odporúčaná