obchodné

Ako vytvoriť dcérsku spoločnosť

Ako vytvoriť dcérsku spoločnosť

Video: Sv. omša Rožňava - Mons. Stanislav Stolárik 2024, Júl

Video: Sv. omša Rožňava - Mons. Stanislav Stolárik 2024, Júl
Anonim

V súlade s článkom 105 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie sa dcérska spoločnosť nevytvára, ale uznáva v súlade s dohodou uzavretou s materskou spoločnosťou. Ako zaregistrovať takúto inštitúciu?

Image

Návod na použitie

1

Vyberte oblasť podnikania, ktorú bude vykonávať vaša dcérska spoločnosť. Poznámka: táto činnosť sa môže líšiť od činnosti materskej spoločnosti.

2

Vypracovať chartu pre dcérsku spoločnosť. Dcérska spoločnosť je nezávislá organizácia, ktorá spravuje svoju ekonomiku a dokumentáciu, ale napriek tomu je majetkom zriaďovateľa (v tomto prípade vašej právnickej osoby). Reorganizácia alebo likvidácia dcérskej spoločnosti bude tiež úplne na vás.

3

Zaregistrujte právnickú osobu. Podľa zákona musí mať dcérska spoločnosť vlastný bankový účet, podrobnosti o spoločnosti a vlastnú pečať. Dcérska spoločnosť tak bude môcť uzatvárať zmluvy bez ohľadu na materskú spoločnosť.

4

Určite, kto bude riaditeľom a účtovníkom dcérskej spoločnosti. Skutočnosť, že časť finančných prostriedkov bola prevedená, musí byť stanovená v príslušnom akte a podpísaná vami, hlavným účtovníkom a novo schválenými úradníkmi dcérskej spoločnosti.

5

Obráťte sa na štátnu komoru pod ministerstvom spravodlivosti a spolu s vyhlásením predložte tieto dokumenty:

- osvedčenie od banky o vašom účte;

- úradné charakteristiky úradníkov dcérskej spoločnosti;

- Vami podpísanú chartu dcérskej spoločnosti;

- osvedčenie o registrácii právnickej osoby (vašej);

- záručný list s uvedením adresy dcérskej spoločnosti;

- informácie o zriaďovateľovi;

- overenú kópiu aktu o prijatí časti finančných prostriedkov;

- overené kópie iných platobných transakcií.

6

Získajte osvedčenie o doplnkovej registrácii. Od okamihu registrácie môže dcérska spoločnosť vykonávať zákonné činnosti.

Odporúčaná