obchodné

Ako vytvoriť svoj vlastný podnik na Ukrajine

Ako vytvoriť svoj vlastný podnik na Ukrajine

Video: Joe Schofield - Creating Opportunities 2024, Júl

Video: Joe Schofield - Creating Opportunities 2024, Júl
Anonim

Jednou z foriem podnikania na Ukrajine, a to aj pre cudzincov, je zaregistrovať jednotlivca ako SPD (podnikateľský subjekt; analóg ruského jednotlivca). Na tento účel musí mať cudzinec trvalý alebo prechodný pobyt na Ukrajine.

Image

Budete potrebovať

  • - pas;

  • - doklad o povolení na prechodný alebo trvalý pobyt na Ukrajine;

  • - identifikačný kód;

  • - registračnú kartu;

  • - prijatie štátnej povinnosti.

Návod na použitie

1

Proces získania postavenia ukrajinského podnikateľa na občana iného štátu sa začína riešením otázky legálneho dlhodobého pobytu v krajine. Rovnako ako v Rusku sa na Ukrajine môžete registrovať ako podnikateľ iba v mieste bydliska. To znamená, že cudzinec musí nájsť bývanie (kúpiť alebo zariadiť s majiteľom povolenie na pobyt) a kontaktovať OVIR so žiadosťou o registráciu alebo povolenie na pobyt. Samotný tento postup si vyžaduje osobitný opis.

Potom budete musieť požiadať daňový úrad o identifikačný kód (analógové DIČ). Na tento účel potrebujete pas, migračnú kartu a registračnú značku OVIR alebo povolenie na pobyt.

2

Registráciu nového podniku na Ukrajine nerobí daňový inšpektorát, ale špeciálna jednotka miestnej samosprávy (okresný výkonný výbor). Budúci podnikateľ tu existuje a musí predložiť cestovný pas, doklad preukazujúci prechodný alebo trvalý pobyt v krajine (alebo zodpovedajúcu značku OVIR v cestovnom pase), osvedčenie o identifikačnom kóde a kópie týchto dokladov.

Oddelenie vydá registračnú kartu, ktorú je možné vyplniť na mieste, a poskytne podrobnosti o platbe registračného poplatku. Môžete vložiť peniaze do najbližšej pobočky ukrajinskej Oschadbank.

3

Ak sú dokumenty v poriadku, registrácia SAP nebude trvať dlhšie ako tri dni.

Potom sa podnikateľ musí zaregistrovať v daňovej službe, mimorozpočtových fondoch, miestnej štatistickej agentúre, otvoriť si účet v banke.

Tlač podľa ukrajinského práva je voliteľná, môžete pracovať bez nej. V praxi však platí, že ak typ činnosti zvolený pri registrácii podlieha licencii, vo väčšine prípadov nie je možné získať licenciu bez pečate.

Odporúčaná