management

Ako vytvoriť vlastné družstvo

Ako vytvoriť vlastné družstvo

Video: Ako si vytvoriť tričko s vlastnou potlačou rýchlo a jednoducho 2024, Júl

Video: Ako si vytvoriť tričko s vlastnou potlačou rýchlo a jednoducho 2024, Júl
Anonim

Postup pri zakladaní a fungovaní výrobných družstiev sa riadi občianskym zákonníkom Ruskej federácie, ako aj spolkovým zákonom, ktorým sa určuje štatút a základné princípy činnosti týchto organizácií - spolkovým zákonom „o výrobných družstvách“. Vzhľadom na to, že družstvo má štatút právnickej osoby, jeho registrácia sa vykonáva v súlade s postupom stanoveným federálnym zákonom „o štátnej registrácii právnických osôb a individuálnych podnikateľov“.

Image

Návod na použitie

1

Samozrejme môžete využiť služby sprostredkovateľov na registráciu, avšak s určitou mierou trpezlivosti je celkom možné prejsť celý proces sami.

Dajte družstvu meno. Majte na pamäti, že požiadavka na povinné zahrnutie výrazu „výrobné družstvo“ alebo slovo „artel“ do názvu spoločnosti je legislatívne stanovená.

2

Napíšte protokol o založení družstva.

3

Urobte si charterovú zmluvu bez toho, aby ste to urobili, vrátane bodov, ktoré musíte predpísať v súlade so zákonom. Úplný zoznam týchto položiek je uvedený v článku 5 federálneho zákona „o výrobných družstvách“.

4

Postarajte sa o registračnú adresu. Registračnému orgánu sa musí pripraviť záručný list.

5

Zaplaťte štátny poplatok.

6

Platiť poplatky za zdieľanie. Podľa zákona musia všetci členovia Artel v čase registrácie zaplatiť aspoň desatinu svojho príspevku, zvyšná suma si vyžaduje platbu do jedného roka od registrácie družstva. Ak sa vzájomné príspevky platia v hotovosti, musí sa na ich uskutočnenie otvoriť dočasný bankový účet. V prípade výplaty podielov majetkom sa vypracuje akt posudzovania vkladu, ktorý podpíšu všetci účastníci družstva.

7

Vyplňte formulár P11001 (formulár žiadosti o štátnu registráciu právnickej osoby pri vytvorení).

8

Teraz, do okamihu vytvorenia vlastného družstva, zostáva veľmi málo. Zhromaždiť celý súbor dokladov (požiadavky na zloženie dokladov k dátumu podania by mal daňový úrad objasniť; oznámia vám tiež, ktoré doklady je potrebné podpísať, ktoré je potrebné prišiť a potvrdiť podpisom s uvedením počtu prešitých a očíslovaných listov atď.).

9

Prejdite na daňový úrad, ktorý zaregistruje vytvorené právnické osoby (v Moskve je to MIFNS č. 46 v Moskve, v Petrohrade - MIFNS č. 15). Odošlite dokumenty a počkajte päť pracovných dní. Počas tohto obdobia ste povinní zaregistrovať alebo vrátiť dokumenty (obvykle charterové) na revíziu.

Odporúčaná