management

Ako vytvoriť svoju vlastnú značku

Ako vytvoriť svoju vlastnú značku

Video: Ako si vytvoriť tričko s vlastnou potlačou rýchlo a jednoducho 2024, Júl

Video: Ako si vytvoriť tričko s vlastnou potlačou rýchlo a jednoducho 2024, Júl
Anonim

Ak ste vyvinuli svoj vlastný produkt a chcete zaregistrovať svoju vlastnú značku, môžete to urobiť sami. Jedinou podmienkou je, že vaša spoločnosť musí byť domáca. Ak áno, tu je niekoľko rád, ktoré vám môžu pomôcť pri príprave na vytvorenie vlastnej značky.

Image

Budete potrebovať

Ak sa chcete pripraviť na registráciu, musíte si preštudovať právne predpisy o ochranných známkach, pozvať umelca, vyplniť prihlášku, zaplatiť štátny poplatok a zhromaždiť balík dokumentov.

Návod na použitie

1

Preskúmajte zákon o ochranných známkach Ruskej federácie

".

2

Pozvite interpreta, ktorý sa špecializuje na vytváranie rozložení a log. Dizajn a dizajn s ním kreslenie rozloženie vašej budúcej značky. Je lepšie urobiť niekoľko rôznych vzoriek a potom vybrať jednu - najúspešnejšiu.

3

Rozhodnite sa, aké produkty / služby bude vaša značka obsahovať. Na určenie tohto zoznamu si pozorne preštudujte medzinárodnú klasifikáciu tovarov a služieb a nájdite kód alebo kódy, ktoré vám vyhovujú.

4

Skontrolujte svoju patentovanú ochrannú známku z hľadiska patentovateľnosti. Na tento účel si preštudujte registre už zaregistrovaných ochranných známok: obsahujú ruské aj medzinárodné ochranné známky. Pokiaľ tak neurobíte, nemá zmysel pokračovať - ​​ak sa v ďalších fázach nájde zhoda s predtým zaregistrovanou ochrannou známkou, bude vám zamietnutá registrácia a všetko úsilie bude zbytočné.

5

Zaplaťte štátny poplatok.

6

Potom pošlite svoju žiadosť o registráciu ochrannej známky spoločnosti Rospatent (FGU FIPS) v súlade so zákonom ustanovenou formou.

7

K žiadosti musíte priložiť tieto dokumenty, a to: potvrdenie o zaplatení štátnej povinnosti, kópiu štatutárnych dokumentov spoločnosti (alebo osvedčenie o registrácii samostatného podnikateľa), list z FSGS, ktorý bude obsahovať informácie o štatistických kódoch pridelených vašej spoločnosti.

8

Rospatent vykoná formálne preskúmanie dokumentov, ktoré poskytnete. Ak sa zhodujú, vaša značka bude prijatá do ďalšej fázy registrácie.

9

Rospatent vykoná hĺbkové preskúmanie značky, ktorú ste požadovali. Ak všetko pôjde dobre, vaša ochranná známka bude zaregistrovaná.

Venujte pozornosť

Registrácia ochrannej známky je veľmi mnohostranný a dlhodobý proces. Možno má zmysel hľadať pomoc od patentového zástupcu.

Užitočné rady

Najprv prejdite na webovú stránku Rospatent. Na tomto zdroji si môžete nielen prečítať veľa užitočných informácií, ale tiež sa poradiť s odborníkom.

Rospatent

Odporúčaná