Obchodné riadenie

Ako vytvoriť distribučnú sieť

Ako vytvoriť distribučnú sieť

Video: Admin Webinár #6 - Upratujeme Microsoft 365 2024, Júl

Video: Admin Webinár #6 - Upratujeme Microsoft 365 2024, Júl
Anonim

Pri hľadaní konkrétneho príjmu sa niektorí začínajúci podnikatelia rozhodnú vytvoriť distribučnú sieť, tj otvorené maloobchodné predajne určené pre spotrebiteľský dopyt. Dá sa bezpečne povedať, že toto podnikanie prináša zisk, ale na tento účel ho musíte usporiadať správne.

Image

Návod na použitie

1

Pred vytvorením konkrétnej maloobchodnej siete identifikujte dopyt spotrebiteľov. Ak to chcete urobiť, môžete ísť vonku na miesto, kde plánujete otvoriť obchod. Rozhovory s ľuďmi. Zistite, čo im chýba. Niektorí môžu napríklad povedať, že v okolí nie sú žiadne lekárne; niekto nie je spokojný so službami a sortimentom v okolitých supermarketoch. Získajte čo najviac informácií o preferenciách a túžbách ľudí. Ak nemáte čas na zhromažďovanie informácií, kontaktujte marketingové agentúry.

2

Súhlasíte s prenájmom priestorov. Nezabudnite, že miestnosť by mala byť dostatočne osvetlená, bezpečná a pohodlná. Mali by mať miesta, kde môžete skladovať tovar, vybavenie, balenie atď. Maloobchodné priestory musia tiež spĺňať všetky požiadavky, tj vitríny, obchodné regály, hotovosť atď.

3

Urobte si zoznam toho, čo ponúkate kupujúcemu. Na základe toho nájdite dodávateľov, vyjednajte všetky podmienky a uzavrite dodávateľskú zmluvu.

4

Obráťte sa na marketingovú agentúru a pripravte planogram, t. J. Na vytvorenie rozloženia tovaru. Táto položka je veľmi dôležitá, pretože od nej závisí úroveň predaja. Ak nechcete minúť peniaze navyše na zaplatenie takýchto agentúr, pozorne si prečítajte pravidlá pre rozmiestnenie produktov a sami si pripravte planogram.

5

Vyberte si zamestnancov, je lepšie, ak si vyberiete zamestnancov s pomerne veľkými skúsenosťami. Musíte nájsť pokladníka, asistenta predaja, strážcov, správcu miestnosti atď.

6

Pripravte si priestor na otvorenie. Potom vytvorte sieťovú reklamu. Môžete poslať letáky alebo vytvoriť veľký banner informujúci o otvorení nového obchodného domu. Upozorňujeme, že najskôr musíte prilákať zákazníkov. Urobte tak nejakú reklamu alebo zadajte zľavy a darčeky.

Odporúčaná