Obchodné riadenie

Ako vytvoriť správcovskú spoločnosť

Obsah:

Ako vytvoriť správcovskú spoločnosť

Video: Sv. omša Rožňava - Mons. Stanislav Stolárik 2024, Júl

Video: Sv. omša Rožňava - Mons. Stanislav Stolárik 2024, Júl
Anonim

V súčasnosti má väčšina veľkých priemyselných podnikov vo svojej štruktúre tzv. Správcovskú spoločnosť. Tento názov sa vzťahuje na určitý druh ústredia, v ktorom sa nachádza vrcholový manažment podniku a ktorý prijíma strategicky dôležité rozhodnutia.

Právne postavenie správcovskej spoločnosti

Na legislatívnej úrovni sa pod pojmom „správcovská spoločnosť“ rozumie právnická osoba založená výlučne na správu nehnuteľností v úverových a leasingových spoločnostiach, ako aj v investičných fondoch. Okrem toho má správcovská spoločnosť právo byť nazvaná organizáciou spravujúcou fondy neštátnych dôchodkových fondov.

Ak chcete vytvoriť správcovskú spoločnosť, musíte zvážiť jej štruktúru

Správcovská spoločnosť je založená striktne v súlade s platnými zákonmi. Na vytvorenie správcovskej spoločnosti je preto potrebné najprv získať povolenie na správu investičných fondov (vrátane podielových fondov) a neštátnych dôchodkových fondov.

Po získaní príslušnej licencie by sa už mala zvážiť jasná štruktúra správcovskej spoločnosti. Tvorí sa v závislosti od cieľov jeho vytvorenia, ako aj od špecifík budúcich činností. To je zase určené tými funkciami, ktoré sú prevedené do kompetencie správcovskej spoločnosti, a tiež závisí od celkového počtu kontrolovaných podnikov, firiem a podnikov.

Odporúčaná