ostatné

Ako vytvoriť obchodný časopis

Ako vytvoriť obchodný časopis

Video: Jak si vytvořit geodu z pryskyřice bez silikonové formy 2024, Júl

Video: Jak si vytvořit geodu z pryskyřice bez silikonové formy 2024, Júl
Anonim

Dnes existuje veľa rôznych periodík. Preto je moderný čitateľ pri výbere zdroja informácií veľmi vyberavý a vyberavý. Preto je potrebné nájsť si vlastný, osobitný prístup k nemu, aby bol zaujímavý a zostal nad vodou. Najmä ak sa rozhodnete vydať časopis o obchode.

Image

Návod na použitie

1

Nevytvárajte časopis o všetkom. Vyberte jednu alebo viac obchodných línií. Čo je vám bližšie. Napríklad maloobchod, hotely alebo reštaurácie, vonkajšia reklama atď. Je tiež potrebné venovať pozornosť tomu, či na vydavateľskom trhu už existuje časopis s rovnakým predmetom. Môžete s ním súťažiť?

2

Potom sa rozhodnite o publiku - kto bude čítať váš časopis? Najlepšie je tiež zacieliť na úzku skupinu špecialistov. Napríklad majitelia maloobchodných predajní formátu „blízko domu“, manažéri a manažéri hotelov a reštaurácií, manažéri predaja reklamných agentúr atď.

3

Ďalej musíte urobiť technický popis časopisu. Formát, objem, obeh, frekvencia uvoľňovania, kvalita a hustota papiera atď.

4

Dôležitým detailom práce redakcie je tvorivá skupina, ktorej ruky vytvoria vašu publikáciu. Ideálnou možnosťou je pozvať redaktorov a novinárov, ktorí sa špecializujú na témy vášho časopisu. Prezrite si miestne noviny. Možno tu nájdete články na tému, ktorá vás zaujíma, kontaktujte autorov, ponúknite spoluprácu.

5

Nie je potrebné, aby boli všetci redaktori zamestnancami. Napríklad, ak máte naplánované mesačné vydanie časopisu, stačí vám tvorivý tím 3 - 4 ľudí a externých autorov, ktorí vám môžu poskytnúť materiály na potrebné témy.

6

Robte prieskum medzi potenciálnym publikom vášho časopisu. O aké otázky sa zaujíma, aké informácie by chcela dostávať, aké problémy má pri svojej práci. Na základe tejto štúdie si vytvorte zoznam tém a nadpisov, ktoré budete uvádzať na stránkach časopisu.

7

Potom pravidelne vykonávajte takéto monitorovanie. Vďaka takémuto vzťahu so čitateľom bude obsah časopisu zaujímavejší a užitočnejší pre vaše publikum.

8

Zvážte distribučné kanály publikácie. A je lepšie, ak ich je niekoľko. Napríklad zorganizujte predplatné časopisov prostredníctvom pošty a redakcie. Publikáciu môžete začať predávať prostredníctvom novinových staníc, periodických oddelení vo veľkých supermarketoch alebo v nákupných centrách.

Užitočné rady

Možno budete musieť rozdať prvé jedno alebo dve čísla časopisu zadarmo, aby vás čitatelia mohli spoznať. Zvážte tento bod pri odhadovaní nákladov.

Nezabudnite zaregistrovať tlačenú publikáciu u vládnych agentúr.

Odporúčaná