ostatné

Ako naplánovať svoj deň

Ako naplánovať svoj deň

Video: Ako si plánovať svoj čas i život 2024, Júl

Video: Ako si plánovať svoj čas i život 2024, Júl
Anonim

Úspech nasledujúceho dňa závisí od toho, ako bol naplánovaný. Dobre naplánovaný deň pomáha vyhnúť sa zhonu, urobiť viac v kratšom čase a zbaviť sa zbytočného stresu.

Image

Budete potrebovať

  • - zápisník;

  • - pero.

Návod na použitie

1

Vytvorte zoznam úloh. Je lepšie to urobiť vopred (napríklad večer). Zahrňte do neho všetky veci, ktoré podľa vás je potrebné alebo želateľné urobiť počas dňa. To môže zahŕňať obchodné stretnutia, stretnutia, telefónne hovory, rozhovory s blízkymi, chodenie do telocvične a ďalšie udalosti.

2

Stanovte priority. Určite prioritu (stupeň dôležitosti) pre každú úlohu. Všetky prípady uveďte do stĺpcov podľa ich priorít (napríklad pokiaľ možno dôležité, mimoriadne dôležité). Skúste to urobiť na jednom hárku, aby ste na prvý pohľad mohli pokryť celý deň.

3

Definujte časové intervaly. Vypočítajte potrebné množstvo času na dokončenie každej úlohy a zobrazte ju v notebooku ako počiatočný a konečný čas. V prípade nepredvídaných okolností vždy ponechajte malú lehotu.

4

Pripravte potrebné zdroje. Vyhodnoťte a zozbierajte zoznam potrebných finančných prostriedkov, ktoré budete potrebovať na dokončenie plánu. Môže ísť o peniaze, náradie, odev a ďalšie veci.

5

Noste so sebou svoj plán celý deň. Umožní vám to monitorovať jeho implementáciu a nebudete mať neskoro na naplánované udalosti. V prípade potreby vykonajte jeho úpravu a uveďte nové položky.

6

Zhrňte deň. Na konci dňa začiarknite políčko vedľa každej položky v pláne. Zhrňte jeho úspech alebo neúspech. Zvážte zistené nedostatky v budúcnosti.

Odporúčaná