obchodné

Ako sa stať partnerom taxislužby Yandex

Obsah:

Ako sa stať partnerom taxislužby Yandex

Video: Hidden Cameras Film Injustice in Dangerous Places | Oren Yakobovich | TED Talks 2024, Júl

Video: Hidden Cameras Film Injustice in Dangerous Places | Oren Yakobovich | TED Talks 2024, Júl
Anonim

Spolupráca s vozidlami Yandex-taxi pre vodičov, ktorí sa zaoberajú prepravou osôb súkromnou dopravou, môže byť, samozrejme, celkom ziskována. Koniec koncov, táto praktická internetová služba je medzi populáciou veľmi populárna, a preto vodiči taxi Yandex majú príležitosť zarobiť si peniaze veľmi dobre.

Image

Stať sa partnerom Yandex Taxi nie je príliš ťažké. Poskytuje však prístup k svojmu softvéru, prostredníctvom ktorého si zákazníci môžu objednať dopravu, túto službu samozrejme nie všetkým vodičom.

Všeobecné požiadavky na vodiča

Každá osoba, ktorá prešla lekárskou komisiou a má práva príslušnej kategórie, môže pracovať v službe taxislužby Yandex. Jedinou vecou v tejto službe je veková hranica pre vodičov.

Ak občan, ktorý chce zarobiť peniaze ako vodič taxislužby, ešte nemá 23 rokov, nepodarí sa mu stať sa taxislužbou Yandex. Skúsenosti vodiča s vodičom by mali byť najmenej 5 rokov.

Požiadavky na stroj

V spoločnosti Yandex Taxi môžete podľa pravidiel služby pracovať výlučne na cudzom aute. Zároveň by malo byť vozidlo celkom nové. Pri tejto službe nie je povolená preprava automobilom starším ako 5 rokov.

Auto žiadateľa na pripojenie k taxíku Yandex musí byť samozrejme plne funkčné. To znamená, že vodič bude musieť poskytnúť dokument potvrdzujúci včasné vykonanie technickej inšpekcie.

V závislosti od značky automobilu ho Yandex Taxi v budúcnosti zaradí do jednej z tried, od ktorých budú zárobky partnera následne závisieť:

  • hospodárstva;

  • podnikania;

  • utešiť;

  • minivan.

Napríklad ekonomická trieda v tejto službe zahŕňa autá v hodnote až 450 tisíc rubľov. V budúcnosti bude musieť byť auto samozrejme vybavené všetkými potrebnými atribútmi - „dáma“, taxameter a vysielačka.

V ktorých mestách sa môžem stať partnerom

Taxikát Yandex začal v Rusku pôsobiť relatívne nedávno. A tak, nanešťastie, stále nie je možné stať sa jej partnerom vo všetkých ruských mestách. V súčasnosti môžu s týmto systémom spolupracovať iba obyvatelia Moskvy, Petrohradu a niektoré regionálne centrá krajiny.

Napríklad taxislužba Yandex funguje v takých veľkých mestách ako Ufa, Novosibirsk, Jekaterinburg, Rostov, Samara, Soči, Krasnojarsk.

Ako pracovať?

Partnerom spoločnosti Yandex Taxi sa môže stať iba právnická osoba. To znamená, že vodič, ktorý sa chce stať vodičom taxislužby tejto služby, musí buď zaregistrovať jednotlivú spoločnosť, alebo sa jednoducho stať zamestnancom existujúcej partnerskej spoločnosti Yandex Taxi.

IP v našej krajine je dnes relatívne ľahké vydať. Výhodnosť plnohodnotného partnerstva so spoločnosťou Yandex Taxi sa v prvom rade považuje za schopnosť plne kontrolovať ich príjem. Vodič však bude musieť, samozrejme, otvoriť bankový účet a rokovať s daňovými úradmi.

Preto, ak sa chcete stať partnerom spoločnosti Yandex-Taxi, iba vodiči sa rozhodnú začať vážne a natrvalo prepravovať ľudí, aby získali IP. Pre začiatočníkov, ktorí si jednoducho chcú vyskúšať tento druh činnosti, bude oveľa vhodnejšie najskôr pracovať pre spoločnosť, ktorá už spolupracuje s Yandexom.

Výhodou v tomto prípade bude predovšetkým to, že vodič nemusí utrácať peniaze za rôzne druhy byrokratických postupov. Nevýhodou takejto spolupráce je najmä riziko, že zostane bez príjmu. Koniec koncov, v tomto prípade spoločnosť tretej strany vypláca plat vodičovi taxislužby, čo sa pravdepodobne môže ukázať ako podvodné.

Dizajn IP

Individuálne podnikanie sa vytvára, ak sa chcete stať partnerom vodičov taxík Yandex obvyklým spôsobom. Motorista, ktorý sa chce stať súkromným podnikateľom, bude musieť ísť na daňový úrad a vziať so sebou nasledujúce dokumenty:

  • cestovný pas;

  • INN;

  • prijatie štátnej povinnosti.

Pri daniach budete musieť vyplniť žiadosť a rozhodnúť sa pre OKVED. Taxi pre SP spadá pod číslo 60.22. Ďalej budete musieť zvoliť najvhodnejší daňový systém. Optimálnym režimom pre vodičov taxíkov je vo väčšine prípadov patentový režim kombinovaný so zjednodušeným daňovým systémom so sadzbou 6%.

Ako získať licenciu

Po dokončení IP alebo uzatvorení zmluvy s partnerskou spoločnosťou si vodič, ktorý chce pracovať so systémom Yandex, bude musieť kúpiť licenciu. Bez tohto dokumentu nie je možné získať prístup k servisnému programu.

Podnikanie v oblasti prepravy osôb bez povolenia v našej krajine je zo zákona zakázané. Trest za takéto porušenie je veľmi vysoký - približne 50 000 rubľov.

Na to, aby ste zaplatili licenciu, pravdepodobne nebudete potrebovať príliš veľkú sumu. Napríklad, dokonca v Moskve, vykonanie takého dokumentu najčastejšie stojí najviac 10 tisíc rubľov.

Licencie sa vydávajú vodičom taxislužby v Rusku na 5 rokov. Takýto dokument môžu získať iba vodiči s minimálne 3 ročnými skúsenosťami.

Doklady na získanie licencie sa budú pravdepodobne vyžadovať nasledovne:

  • cestovný pas;

  • Zmluva o prenájme titulu alebo taxíka;

  • vodičský preukaz;

  • dokument potvrdzujúci registráciu IP.

Budete tiež musieť napísať vyhlásenie. Žiadajú o licenciu ministerstvo dopravy Ruska. Najjednoduchší spôsob, ako to dosiahnuť, je prostredníctvom portálu verejných služieb.

skúška

Ak sa chcete stať partnerom spoločnosti Taxi Yandex a začať sa zdaňovať, musíte po registrácii podniku vyplniť online formulár žiadosti na webovej stránke služby. Ak sú splnené všetky požiadavky služby vodiča, bude požiadaný, aby okrem iného zložil skúšku.

Vodiči Yandex Taxi skúšok absolvujú v partnerských službách taxislužby. Kontrolujú to v zásade iba vedomosti žiadateľa o hlavných uliciach a cestách mesta. Ak skúška nebude úspešná, vodič ju bude môcť úspešne absolvovať až po 3 až 6 mesiacoch.

Ak je to potrebné, partner Yandex Taxi môže skúšku odmietnuť. Jeho úspešné dodanie však zvýši rating v systéme a prioritu pri tvorbe objednávok. Servisná skúška zvyčajne netrvá dlhšie ako 40 - 50 minút.

Vlastná flotila taxíkov

Taxík Yandex samozrejme pracuje nielen s jednotlivými vodičmi taxislužby, ale aj s oficiálnymi taxislužbami. Podnikateľ, ktorý sa rozhodol organizovať svoje podnikanie a spolupracovať so službou týmto spôsobom, môže byť registrovaný ako samostatný podnikateľ a ako LLC. V takom prípade bude môcť servisný partner získať dodatočný pasívny príjem od vodičov, ktorých prilákal.

Uzatvára dohody o taxi Yandex iba s tými taxislužbami, v ktorých je najmenej 5 taxíkov, ktoré spĺňajú všetky požiadavky služby. V tomto prípade bude podnikateľ okrem iného musieť kúpiť špeciálny softvér od spoločnosti Yandex.

Odporúčaná