obchodné

Ako obchodovať s Ukrajinou

Ako obchodovať s Ukrajinou

Video: Obchodovanie so zvieratami (2) / Ukrajina - Lukáš Koco 2024, Júl

Video: Obchodovanie so zvieratami (2) / Ukrajina - Lukáš Koco 2024, Júl
Anonim

Obchod medzi Ruskom a Ukrajinou je regulovaný tak vnútroštátnymi právnymi predpismi týchto krajín, ako aj dvojstrannými zmluvami. Obchodný režim s Ukrajinou je omnoho voľnejší ako obchod s ostatnými krajinami.

Image

Návod na použitie

1

Vydať ruské osvedčenie o pôvode tovaru, konkrétne formulár tohto osvedčenia ST-1. Potvrdí sa tým skutočnosť, že tovar, ktorý chcete dovážať na územie Ukrajiny, sa skutočne vyrába v Ruskej federácii. Tento certifikát musíte vydať, pretože jeho dostupnosť vám umožní právne vyhnúť sa plateniu ciel a vyberať DPH za tovar.

2

Vytvorte balík ďalších certifikačných dokumentov. Môže ísť o veterinárne osvedčenie, fytosanitárne osvedčenie, hygienické osvedčenie, povolenie na karanténu atď. Zoznam týchto dokumentov závisí priamo od produktu, ktorý chcete importovať. V prípade, že tieto osvedčenia a závery nevydáte, nebudete môcť získať osvedčenie o zhode s GOST R.

3

Ak chcete získať osvedčenie o zhode s certifikačným systémom GOST R, obráťte sa na certifikačný orgán akreditovaný systémom Gosstandart a zamestnanci ho otestujú v špecializovaných laboratóriách a potom vypracujú protokol zodpovedajúci výsledkom výskumu. To je ten, kto bude slúžiť ako základ pre vydanie samotného certifikátu priamo vám. Tento dokument na hranici bude schopný potvrdiť, že dovážaný tovar spĺňa všetky požiadavky na bezpečnosť a kvalitu stanovené súčasnými pravidlami a normami.

4

Vyplňte colné vyhlásenie o náklade. V tomto dokumente budete musieť uviesť náklady na tovar, vozidlo, ktoré ho dodáva, ako aj informácie o príjemcovi a odosielateľovi tovaru. Nezabudnite uviesť skutočnú hodnotu tovaru, pretože ak sa zistí podvod, bude ho možné klasifikovať ako pašovanie. Po vyplnení colného vyhlásenia to potvrďte colným inšpektorom.

Odporúčaná