Obchodné riadenie

Ako znížiť náklady

Ako znížiť náklady

Video: Vysokozdvižný vozík-Systém aktívnej stability Toyota SAS vie ako znížiť náklady 2024, Júl

Video: Vysokozdvižný vozík-Systém aktívnej stability Toyota SAS vie ako znížiť náklady 2024, Júl
Anonim

Ak nemôžete kontrolovať výrobné náklady, nie je možné dosiahnuť trvalý zisk pri podnikaní. Toto je obzvlášť dôležité pre podniky, ktoré práve začali svoju činnosť. Existuje veľa spôsobov, ako znížiť náklady.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - analýza spoločnosti.

Návod na použitie

1

Vyberte si spôsob kontroly nad podnikom, začnite účtovať náklady vo všetkých svojich oblastiach, neustále analyzujte prichádzajúce údaje po stanovenú dobu. Analýza v počiatočnom štádiu by sa mala vykonávať každý mesiac, tj pomerne krátko. Formulujte návrhy v súlade s výsledkami analýzy údajov.

2

Venujte veľkú pozornosť vašim nákladom na nákup komponentov, spotrebného materiálu a materiálu na výrobu, celému technickému procesu (vo forme manuálnej práce alebo automatizácie s nákladnými alebo duplikovanými operáciami), potrebám domácnosti a platbe nájomného, ​​elektriny, internetu, komunikácií, čaju, kancelárskych potrieb atď. D., platenie daní. Práve ich regulácia môže mať významný vplyv na zníženie nákladov.

3

Znížte svoju mzdu. Môže to byť úplne opodstatnený krok, ak sa pri analýze údajov o mzdách a mzdách zistí, že zamestnanci majú „dvojité“ pozície bez osobitnej potreby, nedochádza k ich zameniteľnosti a je jasné, že sú zamestnanci podcenení. V takom prípade je naliehavo potrebné prehodnotiť zamestnancov, znížiť „mzdu“, úradné povinnosti atď.

4

Ak sa rozhodnete zmeniť dodávateľa, buďte opatrní. Na vedenie výroby ste pravdepodobne zásobovaní pravidelným distribútorom. Zistite, či úplne dodržiava odloženú platobnú zmluvu, ktorá zahŕňa dopravu zadarmo, atď. Ak chcete znížiť náklady, môžete skúsiť nájsť iného dodávateľa s podobnými materiálmi, ale za nižšiu cenu. Vykonáte k tomu prechod, ale môže sa ukázať, že napríklad poskytuje platené doručenie, niektoré z jeho materiálov vám nevyhovujú pre určité nehnuteľnosti a odloženú platbu je možné získať až po určitej dobe (do 1 roka alebo viac) a s určitými objemami mesačných nákupov. Preto predtým, ako hľadáte nového dodávateľa, dôkladne premyslite, ako ste spokojní so súčasným dodávateľom.

Zníženie nákladov.

Odporúčaná