obchodné

Ako znížiť základné imanie

Ako znížiť základné imanie

Video: Zníženie základného imania spoločnosti 2024, Júl

Video: Zníženie základného imania spoločnosti 2024, Júl
Anonim

V činnosti právnických osôb existujú prípady, keď je potrebné zmeniť veľkosť základného imania. Táto hodnota sa zníži v situáciách, keď hodnota aktív spoločnosti nie je dostatočná.

Image

Návod na použitie

1

Skontrolujte, či môžete znížiť základné imanie. Podľa právnych predpisov Ruska týkajúcich sa správania podnikov sa poskytuje táto časť: základné imanie spoločnosti sa môže znížiť, ak je skutočná hodnota všetkých aktív podniku uvedená v ročnej súvahe za druhý a nasledujúce roky menšia ako veľkosť základného imania spoločnosti LLC. V takom prípade sú zakladatelia organizácie povinní znížiť túto hodnotu na veľkosť, ktorá nepresahuje hodnotu čistých aktív spoločnosti.

2

Usporiadať valné zhromaždenie zakladateľov spoločnosti. Zvážte s nimi otázku zníženia hodnoty schváleného kapitálu. Výsledky stretnutia uveďte v zápisnici. Ak spoločnosť pozostáva z jedného zakladateľa (vlastníka), potom sa rozhodnutie o znížení pomeru schváleného kapitálu prijíma výlučne a vyhotovuje sa vo forme dokumentu o prijatí príslušného rozhodnutia.

3

Na stretnutie položte nasledujúce otázky, aby ste znížili základné imanie podniku:

- aká by mala byť výška schváleného kapitálu, už v zníženej hodnote;

- možnú zmenu podielu každého zriaďovateľa a jeho podielov na základnom imaní;

- zmena nominálnej hodnoty majetkových účastí;

- schválenie nového dokumentu - Charty spoločnosti a jej rôznych zmien a doplnení;

- vypracovanie oznámení všetkým veriteľom spoločnosti o znížení ukazovateľa základného imania.

4

Upozorňujeme, že veritelia musia byť upovedomení najneskôr do tridsiatich dní odo dňa prijatia tohto rozhodnutia. V takom prípade sa oznámenie veriteľov uskutoční po prijatí alebo poštou. Na druhej strane pri registrácii zníženia výšky základného imania v registračnom orgáne sa musia kópie takýchto oznámení vyhotoviť pre ich následnú žiadosť o kópie poštových potvrdení o odoslaní.

Odporúčaná