ostatné

Ako baliť tovar

Ako baliť tovar

Video: Obsah balenia - OnePlus 6T | pcspital.sk 2024, Júl

Video: Obsah balenia - OnePlus 6T | pcspital.sk 2024, Júl
Anonim

Začínajúci podnikateľ sa spravidla stretáva nielen s problémom výroby alebo nákupu tovaru, ale aj s jeho balením. Koniec koncov, toto je tvár ochrannej známky a do istej miery záleží na tom, či bude tento produkt so zákazníkmi úspešný. Ako si vybrať balíček?

Image

Návod na použitie

1

Nemyslite si, že krásne balenie je nevyhnutne veľmi drahé. Môžete začať s najjednoduchším, ale hodnotným balením s jasným uzáverom, ktorý je zabalený lepiacou páskou. V budúcnosti môžu náklady na balenie dosiahnuť polovicu nákladov na samotný produkt, nie je to však prípad, kedy je potrebné šetriť. Pokiaľ je balík určený iba na prepravu, nemôžete utrácať peniaze za jeho dizajn, bude stačiť logo, názov spoločnosti a druh tovaru (nezabudnite uviesť informácie o podmienkach prepravy).

2

Navrhnite logo. Malo by byť jasné, chytľavé a nápadné. Môžete to urobiť sami, ale je lepšie nebyť lakomí a obrátiť sa na profesionálnych dizajnérov, pretože práve logo je tvárou tejto značky, rozpozná váš produkt a odlíši ho od iných podobných produktov.

3

Balenie môže slúžiť ako reklama. Tovar určený pre deti by mal priťahovať svetlý obal; Ak predpokladáte, že väčšina kupujúcich sú starší ľudia, použite diskrétnu farbu a lacný materiál. Pre kupujúcich v strednom veku je vhodný dizajn, ktorý zdôrazňuje kvalitu a funkčnosť produktu. Môžete tiež použiť darčekové tašky vhodné na rôzne sviatky, napríklad na Vianoce alebo 8. marca.

4

Na obale je potrebné umiestniť čiarový kód a informácie o produkte: hmotnosť, zloženie (ak ide o potravinu), dátum výroby, dátum exspirácie.

5

Vyberte vhodný typ balenia. Je potrebné rozlišovať medzi spotrebiteľským obalom, tj tým, ktoré sa nachádza priamo na pulte a priťahuje zákazníka svojím vzhľadom, a prepravou, od ktorej sa vyžaduje najmä sila. Nesmie dovoliť poškodenie tovaru. Materiál bude závisieť od druhu produktu, spôsobu a rozsahu prepravy.

Odporúčaná