Obchodné riadenie

Ako zvýšiť podiel na trhu

Ako zvýšiť podiel na trhu

Video: Online Kurz Google Analytics I. Začiatočník - Ukážka - Webová Analytika, Testovací Účet, GATC 2024, Júl

Video: Online Kurz Google Analytics I. Začiatočník - Ukážka - Webová Analytika, Testovací Účet, GATC 2024, Júl
Anonim

Zvyšovanie podielu na trhu je hlavným cieľom väčšiny spoločností. Realizácia tejto úlohy je nemysliteľná bez dôkladnej analýzy trhov, na ktorých vaša spoločnosť konkuruje. Ale to je len kvapka v vedre. Je potrebné podrobne zvážiť, ako zvýšiť trh.

Image

Návod na použitie

1

Analyzujte úroveň predaja v rôznych predajniach. Požiadajte všetkých svojich obchodných konzultantov, aby vykonali podrobné prieskumy potrieb zákazníkov. Identifikujte, či zákazníkom poskytujete potrebné tovary alebo služby? Ak nie, rozšírte svoj sortiment tak, aby vyhovoval potrebám zákazníkov.

2

Pracujte priamo s novými potenciálnymi zákazníkmi. Môžete to urobiť sami, aj pomocou konzultantov. Prieskumy by sa mali skladať z týchto blokov: - či spotrebiteľ v súčasnosti kupuje tento produkt a od koho, - či mu vyhovuje kvalita tohto výrobku alebo či uprednostňuje niečo iné, - ktoré faktory sú pre neho najdôležitejšie pri nákupe (kvalita, včasné dodanie atď.), - že to predovšetkým ovplyvňuje pri veľkých nákupoch.

3

Vytvorte marketingovú kampaň pre potenciálnych cieľových zákazníkov. Použite informácie, ktoré dostanete od svojich konzultantov a nezávislú analýzu trhu. Môžete to urobiť sami, používať iba internet a svoj vlastný vkus a skúsenosti. Ak sa v priebehu výskumu ukázalo, že zákazníci vnímajú váš produkt ako nízku kvalitu, vaša kampaň by sa mala zakladať na zlepšenej kvalite produktu. Ukážte im jasne, čo sa zmenilo a koľko.

4

Navrhnite stimuly a stimuly pre svojich zamestnancov a konzultantov. Zvýšte výšku odmien pri platbách provízií. Túto páku môžete použiť v situácii, keď distribútor predáva tovar zákazníkom vašich konkurentov. Bude to veľká pomoc, ktorá zvýši konkurenciu a trhový podiel spoločnosti.

5

Choďte medzinárodne. V súčasnosti sa rýchly rozvoj internetu a ďalších informačných technológií nedá jednoducho použiť na rozšírenie segmentu trhu. Prijmite medzinárodných zástupcov, ktorí budú propagovať vaše produkty a služby sľubnými smermi. Nech každý z nich má svoj vlastný web a doručovaciu službu. Budú ho musieť umiestniť iba na sieť a sledovať predaj. Tento krok pomôže občas zvýšiť podiel na trhu.

zvýšiť podiel na trhu

Odporúčaná