Obchodné riadenie

Ako zvýšiť zisk podniku

Ako zvýšiť zisk podniku

Video: Finax radí | Ako si nastaviť vyplácanie mzdy z vlastnej firmy? 2024, Júl

Video: Finax radí | Ako si nastaviť vyplácanie mzdy z vlastnej firmy? 2024, Júl
Anonim

Hrubý zisk sú všetky peniaze, ktoré dostal podnikateľ, podnik alebo organizácia. Čistý zisk je rozdiel medzi hrubým ziskom a nákladmi. To a ďalší ukazovateľ sa vypočítavajú za určité časové obdobie - za mesiac, za štvrťrok, za rok. Ak chcete zvýšiť čistý zisk, musíte zvýšiť hrubé alebo znížiť náklady.

Image

Návod na použitie

1

Vo výrobnom podniku si spravidla vyberajú jednu zo stratégií - buď zvýšiť zisky alebo znížiť náklady. Každá zo stratégií vyžaduje určité investície do práce, investícií a času, takže nie každá spoločnosť môže ísť dvoma smermi naraz. Vyberte si, čo je jednoduchšie a lacnejšie. Samotná výrobná spoločnosť sa obvykle nezaoberá predajom, ale predáva tovar veľkoobchodným zákazníkom. Vybudovanie siete ich predajní, zamestnávania a školenia predajcov pre podnik je nevýhodné - žiadna obchodná marža nebude oprávňovať náklady, ktoré vzniknú pri predaji jedného výrobku vyrobeného v závode. Zvyšovanie objemu výrobkov je tiež nákladné - vyžaduje si nákup ďalšieho vybavenia, výstavbu nových dielní atď. Preto sú výrobné organizácie najčastejšie na ceste k znižovaniu nákladov. Modernizujú vybavenie, znižujú náklady na zamestnancov, nevýrobné náklady, platia za služby, hľadajú lacnejšie suroviny a komponenty a optimalizujú zdaňovanie. V najextrémnejšom prípade znižujú mzdy pracovníkom.

2

V obchodnej spoločnosti má často zníženie nákladov za následok zníženie kvality predaného tovaru. Preto v obchode často sledujú cestu zvyšovania predaja - priťahujú kupujúcich, stimulujú ich k nákupu väčšieho množstva tovaru. S cieľom prilákať kupujúcich sa organizuje široká škála propagačných akcií - zľavy v určitých dňoch alebo hodinách, zľavy pre stálych zákazníkov (na špeciálnych kartách) alebo na určitú kategóriu zákazníkov, ochutnávky a propagácie nových produktov, nižšie ceny za určité výrobky, darčeky pre tých, ktorí si kúpili tovar za určité čiastka. Inzerujú v rozhlase a televízii, v novinách a časopisoch, distribuujú alebo distribuujú tlačené letáky prostredníctvom poštových schránok a míňajú peniaze na vonkajšiu reklamu. Umiestnenie tovaru na police tiež ovplyvňuje predaj - najvýznamnejšie miesta na horných policiach sú drahší tovar. Pri pokladni sú umiestnené police s kusovým tovarom - žuvačky, čokoládové tyčinky, batérie, britvy atď.

3

Kaviarne a reštaurácie tiež využívajú rôzne techniky na prilákanie nových zákazníkov. Ponúkajú sa originálne jedlá alebo pokrmy ich kuchyne z rôznych krajín, rôzne druhy alkoholu, kávy a sladkostí. Pravidelne atmosféra haly, firemné oblečenie čašníkov. Niektoré reštaurácie pravidelne organizujú týždeň kuchyne. Napríklad indický. Hala je zariadená v indickom štýle, čašníci sa obliekajú do indiánskeho oblečenia, reklama sa podáva vopred. Ostatné zariadenia sú vyrobené v jedinečnom a nenapodobiteľnom štýle a sú vedené určitou kategóriou klientov. Napríklad športové bary, rodinné kaviarne s detskými izbami a animátormi, historické kaviarne venované každodennému životu v ZSSR, vyrobené v americkom štýle 60. rokov alebo v štýle kovbojských salónov.

Odporúčaná