Obchodné riadenie

Ako zvýšiť predaj v obchode

Ako zvýšiť predaj v obchode

Video: 7 techník zo psychológie predaja 2024, Júl

Video: 7 techník zo psychológie predaja 2024, Júl
Anonim

Ak chcete zvýšiť predaj v obchode, môžete ísť jedným z nasledujúcich spôsobov. Zarobte vyššiu priemernú sumu nákupu alebo prilákajte viac kupujúcich. A v tom a v inom prípade bude krivka predaja určite stúpať.

Image

Budete potrebovať

  • - správa o predaji

  • - telefón pre kontaktovanie dodávateľov

  • - školenie predaja

  • - pr kampaň

  • - mediálny plán

Návod na použitie

1

Analyzujte správy o predaji za posledné 3 až 4 mesiace. Určite tam budú pozície, ktoré visia na „mŕtvej váhe“. Ak sú vo vašej implementácii, dohodnite sa s dodávateľom na vrátení alebo nahradení podobnými modelmi, ktoré ste však rýchlo implementovali. Dodávatelia sú spravidla ochotní viesť dialóg s obchodmi, napr záujem o partnerstvá. Ak sú visiace výrobky vlastníctvom obchodu, to znamená, že sú zakúpené s platbou pri dodaní alebo s odloženou platbou, ale termíny už uplynuli a peniaze za ňu boli zaplatené, je čas vyvinúť zásoby na ich skorý predaj.

Kľúč k dobrému obratu - výrobky obchodu by sa mali kompletne aktualizovať každé tri mesiace. To platí najmä pre malé obchody so zmiešaným tovarom, ktoré navštevujú hlavne stáli zákazníci. Výnimkou sú obchody, ktoré predávajú tovar vysokej hodnoty vysokej hodnoty. Toto obdobie je pre nich približne šesť mesiacov.

2

Revízia služby. Uskutočnite školenie predaja s predajcami - je možné, že váš obchod nemá zvýšenie predaja z dôvodu, že predajcovia nevedia, ako predávať? Pretože „dobrý človek“ nie je povolaním, priateľský zamestnanec za pultom ešte nie je predavač. Možno by pracovníci obchodu radi zvýšili priemernú kontrolu, ale nevedia ako.

Pozvite úspešného obchodného trénera, aby predajcom pomohol osvojiť si obchodné zručnosti. Vedie ich školiacim systémom, ktorý sa nazýva „ZUN“ pre trénerov (vedomosti - zručnosti - zručnosti). Inými slovami, obchodný tréner vám povie, ako predať; ukáže ako; bude vykonávať predajné praktiky, ktoré sú potrebné na zvýšenie výnosov v obchode.

3

Navrhnite reklamnú alebo reklamnú kampaň. Ak chcete prilákať viac zákazníkov do obchodu, existujú dva spôsoby. Spôsob reklamy (vrátane obrázkovej reklamy v lesklých časopisoch, televízii, rozhlasovom vysielaní atď.) By mali zvoliť predajne, ktoré predávajú drahý, jedinečný alebo objemný tovar zakúpený spotrebiteľmi. Tieto obchody môžu prechádzať celým mestom. Pre reklamnú kampaň je potrebné vypracovať kompetentný mediálny plán a vyvinúť mechanizmy na kontrolu návratnosti investícií.

Pešia turistika, vrát. obchod s potravinami, ktorý je určený predovšetkým pre publikum žijúce alebo pracujúce v bezprostrednej blízkosti. V takýchto prípadoch je najlepšie zvýšiť predaj v obchodoch vypracovaním vernostných programov. Zviažte kupujúceho na predajné miesto, môžete tak urobiť vydaním zľavových kariet ako „Tretí nákup v týždni - zľava 20%“ atď. V obchodoch určených pre mladých ľudí nie je zlý príjem z vernostného programu vo formáte „Prineste dvom priateľom - získate 15% zľavu na ich nákupy“.

Môžete odporučiť obchodom s potravinami predať 5-6 tovaru s vysokým dopytom bez obchodného rozpätia. Potom povesť, že určité výrobky sú v tomto obchode lacnejšie ako vo zvyšku, rýchlo letí do okolitých dvorov. Tieto obchody zvýšia predaj vďaka ďalším nákupom, pretože zákazníci nechodia do obchodu iba pre 5-6 položiek.

Venujte pozornosť

Ak chcete zvýšiť predaj v obchode, nepreháňajte to. Je nepravdepodobné, že by nekonečný počet letákov, ktoré zákazníci našli vo svojich poštových schránkach, zvýšili svoju lojalitu.

Užitočné rady

Nevyhnutným predpokladom pre zvýšenie predaja v obchode sú výrobky vysokej kvality a dokonalý servis. Kým sa tak nestane, nie je potrebné čakať na slušný príjem.

ako zvýšiť predaj v obchode

Odporúčaná