Obchodná komunikácia a etika

Ako zvýšiť predaj telefonicky

Obsah:

Ako zvýšiť predaj telefonicky

Video: 7 techník zo psychológie predaja 2024, Júl

Video: 7 techník zo psychológie predaja 2024, Júl
Anonim

Predaj telefónov sa stal veľmi rozvinutým a populárnym. Ide o relatívne lacnú a účinnú formu predaja výrobkov. Priniesť majstrovstvo v takomto podnikaní k dokonalosti nie je ťažké.

Image

Komunikačný skript.

Veľkou výhodou predaja telefónov je to, že vás nikto nevidí. To neznamená, že musíte predávať v župane alebo tričku. Môžete len získať detské postieľky. Vytvorte komunikačný scenár. Predpíšte najrôznejšie zvraty situácie. A byť vždy pripravený aj s najzložitejšími odpoveďami na vašu otázku. Váš hlas by mal znieť jemne a presvedčivo. Ak existuje problém so slovníkom, mali by ste zmeniť úlohy alebo sa vážne zapojiť do výslovnosti. Kupujúci, ktorý zdvíha telefón, by mal počuť sebaistého predajcu.

Znalosť tovaru.

Ak neviete, čo prezentujete, takúto vec nikdy nepredáte. Dozviete sa všetko o produkte, ktoré je možné a nemožné. Naučte sa najčastejšie otázky a odpovede na ne. Kupujúci by mal mať dojem, že nehovorí s obchodným manažérom, ale s výrobcom tovaru. Nechajte svoje znalosti príjemne prekvapiť.

Úsmev a priateľskosť.

Klient na druhom konci telefónu vás nevidí, ale jasne počuje vašu intonáciu. Dobrá nálada, pozitívny prístup, prívetivosť a úsmev, počas prezentácie nič neunikne. Buďte láskaví a milujúci. Potom nastavíte kupujúceho na pozitívne emócie a pravdepodobne bude nakúpený.

Množstvo záleží.

Čím viac hovorov uskutočňujete počas dňa, tým je pravdepodobnejšie, že nájdete toho pravého zákazníka. Dve percentá transakcií sa uskutočnia po prvom kontakte. Ak klient nie je okamžite pripravený a nemôže sa rozhodnúť, bude musieť zavolať späť. Po druhom kontakte sa uzavrú ďalšie tri percentá transakcií. Existujú aj takí klienti, ktorí musia zavolať päť alebo pätnásťkrát, aby pre obchod „dospeli“. Buďte pripravení na chyby. Ich počet je tiež ukazovateľom. Ale nevzdávaj sa.

Odporúčaná