ostatné

Ako zvýšiť mimosezónne tržby

Ako zvýšiť mimosezónne tržby

Video: Natívna kampaň, ktorá pomohla zvýšiť tržby Ozete - Dušan Javor - Refresher 2024, Júl

Video: Natívna kampaň, ktorá pomohla zvýšiť tržby Ozete - Dušan Javor - Refresher 2024, Júl
Anonim

Pre niektorých podnikateľov je leto hlavnou sezónou, pre iných klesá predaj. Musíte použiť rôzne metódy, aby ste ich udržali na rovnakej úrovni.

Image

Sezónnosť môže súvisieť s poveternostnými podmienkami, dovolenkou školákov, dovolenkovým časom. Napríklad pre niektorých je leto najteplejším časom a pre niektoré mimo sezónu. Najhoršie obchodné rozhodnutie pre sezónny pokles predaja je nerobiť nič a čakať na rast. Tentoraz sa však dá efektívne využiť.

Po prvé, predpokladaná recesia je najlepším časom na usporiadanie vecí, vyriešenie dokladov, výpočet príjmov a výdavkov. Nakoniec môžete ísť na dovolenku a všetko nechať na manažéra. A začať sa pripravovať na hlavnú sezónu už s novými silami a niekedy s novými nápadmi. Plán prázdnin zamestnancov je tiež potrebné vopred premyslieť a dohodnúť sa s nimi. Platí to najmä pre odvetvia, v ktorých je horúcou sezónou leto.

Po druhé, je to vynikajúca príležitosť pripraviť sa na rast predaja. Ak predávate tovar, urobte inventár, analyzujte trhy, vyhľadajte nové trendy na zahraničných stránkach a na sociálnych sieťach. Fotografujte, aktualizujte informácie na webe, zapojte sa do nových predajných kanálov, ktoré zvyčajne nemajú dostatok času. Iba tieto kroky môžu viesť k miernemu nárastu predaja.

Pamätajte najmä na to, že stáli zákazníci majú najväčšiu hodnotu, najmä preto, aby ste venovali pozornosť kvalite služieb. Nepoškodzujte zľavy, darčeky a príjemné bonusy.

Ponúknite svojim zákazníkom propagačné akcie a zľavy, aj keď ich v pravidelných intervaloch naozaj nevítate. Obzvlášť zľavy a predaj sú relevantné, ak máte skaze alebo z módy. Skvelý príklad - niektoré pekárne a cukrárne predávajú všetko za dobrú zľavu každú hodinu za hodinu pred zatvorením. Odpis tovaru je tak minimalizovaný a inštitúcia dostáva vernosť zákazníkom.

V niektorých prípadoch môžete uvažovať o ďalšom produkte alebo službe. Ale tu je veľmi dôležité, aby sa cieľové publikum zhodovalo. Napríklad, ak predávate lyže v zime, potom v lete môžete ponúknuť kolieskové korčule alebo morské dosky. Cieľová skupina zostáva rovnaká - ľudia, ktorí uprednostňujú outdoorové aktivity. Ak máte pravidelné detské centrum, môžete zorganizovať letný tábor alebo outdoorové aktivity v prírode.

Kreatívne myslenie môže vždy prísť k záchrane, ak je v niektorých obdobiach menej klientov. Napríklad na trhu svadobných organizácií. Ak sa v lete zúčastnia takmer všetci odborníci, potom koncom jesene a zimy bude potrebné prestavať od konkurentov. Môžete tak urobiť so zľavami alebo môžete poskytnúť ďalšie služby alebo to, čo konkurenti neponúkajú.

Odporúčaná