Obchodné riadenie

Ako zvýšiť predaj kníh

Ako zvýšiť predaj kníh

Video: Predaj kníh 2024, Júl

Video: Predaj kníh 2024, Júl
Anonim

Šírenie internetu a všetkých druhov elektronických čítacích zariadení výrazne znížilo predaj bežných kníh. V dôsledku toho dnes kníhkupectvá neprechádzajú tým najlepším časom. Dobre premyslená marketingová politika však zvýši predaj kníhkupectva.

Image

Budete potrebovať

  • - použitie merchandisingu;

  • - podpora predaja;

  • - analýza sortimentu.

Návod na použitie

1

Neustále upozorňujte na svoj obchod prostredníctvom rôznych propagačných akcií. Zároveň odmietnuť akékoľvek činnosti súvisiace s jediným vydaním daru. Cieľom vašej propagácie by malo byť povzbudenie klienta, aby znova navštívil. Napríklad môžete rozdať zľavové kupóny budúci mesiac.

2

Budujte predaj. Zbavte sa zastaranej literatúry. Najpredávanejšie výrobky z minulých rokov patria do tejto kategórie. Záujem, o ktorý sa doznievalo alebo nesplnilo očakávania čitateľov. Okrem toho, ak kniha vychádza s pokračovaním, keď je v predaji nový zväzok, znížte cenu predchádzajúceho.

3

Stavte na detskú literatúru. Rodičia stále nešetria peniaze na knihy pre svoje deti. Okrem toho vývoj elektronickej literatúry nemal takmer žiadny vplyv na detský sektor, pretože svetlé, objemné knihy sa ťažko dajú nahradiť. Rozšírte sortiment svojich detí, spríjemnite a spríjemníte pobyt malých kupujúcich vo vašom obchode, napríklad vybavíte detské ihrisko v obchodnom poschodí. Vedľa oddelenia detskej literatúry umiestnite knihy na tému, o ktorú by sa mohli zaujímať mladé matky (krása, kulinárske, ezoterické, cestovanie).

4

Aktívne používať zásady merchandisingu. Umiestnite takzvané „kotvy“ do oblasti predaja, čo núti kupujúceho prechádzať celým obchodom. Napríklad umiestnite školské knihy do najvzdialenejšieho rohu, pretože kupujúci ich aj tak budú nasledovať. V strede nainštalujte veľký stojan s bestsellermi a novinkami: skok v dopyte po týchto knihách je krátkodobý. Preto je potrebné ich aktívne ponúkať kupujúcemu na vrchole popularity. Nezabudnite na tovar s impulznou požiadavkou: v pokladni, umiestnite kanceláriu, malé knihy, pohľadnice, kalendáre.

5

Pri predaji kníh zohráva dôležitú úlohu poradca pri predaji. Ich samozrejme prívetivosť a výkon sú samozrejme dôležité. Hlavnú úlohu však hrá erudícia konzultanta. Táto kniha sa často nepredáva, pretože ju predávajúci nemôže rýchlo nájsť. Zamestnanci by sa mali dobre orientovať v sortimente, správne vyslovovať všetky mená a tituly a porozumieť literatúre ako celku.

Venujte pozornosť

Zápach priťahuje mnoho sledovateľov čítania kníh. Uistite sa, že v obchode je príjemná aróma, knihy sa neprášia a nevystrekuje sa zatuchlá vôňa starej knižnice. V opačnom prípade bude všetko vaše úsilie o zvýšenie predaja neplatné.

Užitočné rady

Prihláste sa na odber e-mailov od hlavných vydavateľov. Aby ste si boli vedomí všetkých vydaných nových produktov, môžete nakupovať skôr ako ostatní a zaviesť systém predobjednávky pre kupujúcich.

ako zvýšiť predaj kníh

Odporúčaná