Obchodné riadenie

Ako aktualizovať bankový klasifikátor v 1C 8.3

Obsah:

Ako aktualizovať bankový klasifikátor v 1C 8.3
Anonim

Každé účtovníctvo sa prelína s akýmikoľvek regulovanými adresármi na podávanie správ, prípravu platobných dokladov. Účtovníci, ako žiadny iný, čelia takýmto údajom. 1C: Účtovníctvo 8.3 zahŕňa klasifikátor bánk Ruskej federácie. Prečo je potrebné, ako aktualizovať adresár pre správne fungovanie a účtovanie prostriedkov?

Image

Klasifikátorom bánk Ruskej federácie v 1C 8.3 je adresár identifikačných kódov bánk, ktorý predstavuje systematický zoznam účastníkov medzibankových zúčtovaní v Ruskej federácii s uvedením ich podrobností, znakov klasifikácie a označení kódov. Tento klasifikátor obsahuje informácie o inštitúciách a divíziách Ruskej banky, vrátane úverových organizácií, korešpondenčných účtov v zúčtovacej sieti centrálnej banky.

Program 1C 8.3 môže tieto informácie načítať z externých zdrojov. Tento adresár je jednoduchý a platný v celej Ruskej federácii. Pri správnom spracovaní platobných príkazov sú možné vážne chyby bez správneho vyplnenia údajov.

Ak chcete načítať bankový klasifikátor v programe 1C, v adresári bánk sa klikne na tlačidlo „Pridať z ruského bankového klasifikátora“. V súčasnosti sa načítavajú informácie z 1C disku ITS. Ak to chcete urobiť, musíte si predplatiť aktualizácie.

Klasifikátor bánk sa aktualizuje automaticky každý deň z dôvodu osobitnej regulačnej úlohy. Dôležitosť informácií o podrobnostiach je dôležitá. Keďže pri vyplňovaní tak veľkého počtu čísel, ktoré zahŕňajú bankové údaje, sa často vyskytujú chyby.

Ako povoliť proces aktualizácie sami?

  1. Otvoríme menu „Všetky funkcie“. Ak neexistuje žiadna položka, ako sa často stáva, otvorte „Služba“ - „Možnosti“;

  2. Na otvorenej karte možností začiarknite políčko „Zobraziť príkaz Všetky funkcie“. Položka „Všetky funkcie“ by sa mala objaviť v ponuke, kde zamestnanec bude môcť vybrať ľubovoľný tím 1C: Účtovníctvo;

  3. V okne vyberte časť „Adresáre“ a potom položku „Banky“;

  4. V časti, ktorá sa otvorí, kliknite na tlačidlo Vybrať.

  5. Otvorí sa klasifikátor banky, kde musíte kliknúť na položku „Download Classifier“ (stiahnuť klasifikátor) (možno ho skryť v položke „Viac“);

  6. Možnosť sťahovania môže byť vybratá zo stránky agentúry, ďalej.

  7. Zatvoríme klasifikátor a synchronizujeme (vykonáme) túto operáciu, aby sa aktuálne zmeny aktualizovali na tie, ktoré boli predtým.

Existuje aj koncepcia OKV - celo ruského klasifikátora mien. Toto je štandard, ktorého klasifikácia je v obežných menách, menových hodnotách a menových fondoch krajín sveta. V programe 1C sa údaje klasifikátorov odrážajú v primárnych dokumentoch, preto je ich relevantnosť nepopierateľná.

Na načítanie klasifikátora musíte použiť tlačidlo vo forme zoznamu mien „Výber z OKV“. Systém v adresári automaticky vytvorí menu.

Odporúčaná