Obchodné riadenie

Ako získať bonus pre prepusteného zamestnanca v ZPU 3.1

Obsah:

Ako získať bonus pre prepusteného zamestnanca v ZPU 3.1
Anonim

Jednou zo zaujímavých tém pri výpočte bonusov pomocou účtovného programu „1C: Správa platov a ľudských zdrojov, revízia 3“ (ZUP 3.1) je postup spracovania stanovený pre prepusteného zamestnanca. Podľa logiky vecí podnik skutočne vykoná konečné vyrovnanie so zamestnancom v posledný pracovný deň po skutočnosti.

Image

Pri práci so ZUP 3.1 sa účtovníci často stretávajú s mimoriadnymi problémami, ktoré sa bežne nedajú jednoducho vyriešiť. Napríklad nie je možné získavať bonusy pre prepusteného zamestnanca vo všeobecnom postupe spracovania ustanovenom pre tento program. Pri tvorbe tohto produktu sa zjavne nezohľadnili všetky nuansy účtovníctva, čo vedie k takýmto situáciám.

Recenzie odborníkov

Účtovníci sa často stretávajú s problémom získavania bonusov pre prepustených zamestnancov. Pre týchto zamestnancov boli všetky výpočty už vykonané v deň ich posledného pracovného dňa. V priebehu posledného roka, štvrťroka alebo mesiaca sa však časové rozlíšenie vykonáva v určitom poradí, čo samozrejme znamená, že existujú situácie, keď už prepustení zamestnanci môžu spadať do počtu prémií udelených podnikom v súlade so zavedenými normami (v období medzi účtovníctvom alebo so mzdami).

Napríklad vytvoríte dokument „Premium“, ktorý poskytuje zúčtovacie obdobie „Predchádzajúci mesiac“. Časové rozlíšenie sa uskutoční, keď nastavíte základný ukazovateľ „Percento poistného“. Zamestnanec bol prepustený 31. januára. Peňažné odmeny boli vyplatené. To je plat za január plus bonus so základným prírastkom za december minulého roka. Po prepustení zamestnanca a získaní prémií v podniku vo februári tohto roku je logické predpokladať, že už neexistujúci bývalý zamestnanec môže tiež získať bonus, pretože berie do úvahy ukazovatele práce za január.

Program 3.1 však nepočíta prepusteného zamestnanca. Účtovník, ktorý sa stretol s týmto problémom, nemôže problém vyriešiť obvyklým spôsobom. Je nútený napísať správu ručne a vytvoriť dokument, podľa ktorého sú prepustení zamestnanci a prírastky z nich odvodené zo mzdy. Dá sa takéto riešenie považovať za optimálne alebo jedinečné?

Účtovníci nemôžu pochopiť, prečo sa prémia predpísaná v dokumente „Údaje na výpočet miezd“ a, samozrejme, v pracovnej zmluve a miestnom regulačnom akte nemôže odraziť v štandardnej verzii. To znamená, že dokument „Cena“ neposkytuje osobitné nastavenia pre takúto situáciu.

Odporúčaná