Obchodné riadenie

Ako viesť účtovníctvo pre spoločnosť

Ako viesť účtovníctvo pre spoločnosť

Video: Ako viesť účtovníctvo v občianskom združení? 2024, Júl

Video: Ako viesť účtovníctvo v občianskom združení? 2024, Júl
Anonim

Podľa federálneho zákona musia všetky organizácie vykonávať účtovníctvo. Je to potrebné na finančné ohodnotenie podniku, ako aj na podávanie správ daňovým úradom. Vedenie záznamov môže byť buď manažér, účtovník alebo spoločnosť zabezpečujúca outsourcing.

Image

Návod na použitie

1

V prípade, že ste spoločnosť s ručením obmedzeným, zostavte účtovné zásady organizácie. V tomto dokumente uveďte informácie, ako je metóda účtovníctva, postup vykazovania, metóda daňového účtovníctva a výpočet základu dane. Tu schvaľujte formy dokumentov, ktoré plánujete použiť pri vykonávaní činností, napríklad objednávky. Tento dokument predstavuje súbor účtovných pravidiel.

2

Na vykonávanie účtovníctva budete potrebovať program, pretože ak máte veľký obrat, je manuálne vedenie záznamov nepraktické a časovo náročné. Preto sa starajte o inštaláciu licencovanej verzie 1C.

3

Musíte zabezpečiť zber a spracovanie dokumentácie. Vymenujte zodpovedných ľudí. Napríklad kuriéri zhromažďujú informácie vo veľkých spoločnostiach. Postarajte sa o personálnu dokumentáciu, pretože výpočet miezd závisí od týchto údajov.

4

Účtovné knihy účtovníctva, tj denníky. Pomôžu organizovať a ukladať prichádzajúce a odchádzajúce informácie.

5

Účtovníctvo závisí od zvoleného daňového režimu. Napríklad v prípade UTII musíte na daňovom úrade podať jednu daň z pripísaného príjmu. Ak na konci vykazovaného obdobia používate OCO, pripravte niekoľko vyhlásení - o dani z príjmu, o DPH, o majetku atď. Okrem toho musíte predkladať finančné výkazy každý štvrťrok (súvaha, výkaz ziskov a strát a iné).

6

Pri vedení účtovníctva v podniku sa musíte riadiť federálnym zákonom, zákonmi Ruskej federácie a účtovnými predpismi. Používajte iba vydania s najnovšími zmenami.

Odporúčaná