rozpočtovanie

Ako viesť pokladňu LLC

Ako viesť pokladňu LLC

Video: 10 najpredávanejších drevárskych nástrojov pre rok 2020 Amazon 2024, Júl

Video: 10 najpredávanejších drevárskych nástrojov pre rok 2020 Amazon 2024, Júl
Anonim

Organizácie zaoberajúce sa finančnými a ekonomickými činnosťami musia dodržiavať hotovostnú disciplínu. K vydávaniu, prijímaniu a skladovaniu hotovosti dochádza prostredníctvom pokladne organizácie. Tu môžu byť poštové známky, zmenky, šeky a iné cenné papiere. Manažéri musia sledovať hotovosť a dodržiavať peňažnú disciplínu.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr si vymenujte zamestnanca, ktorý bude zodpovedný za všetky hotovostné transakcie. Ak máte v tabuľke zamestnancov pozíciu pokladníka, sú mu tieto povinnosti pridelené. Uzatvorte s ním pracovnú zmluvu, ako aj doklad o úplnej individuálnej zodpovednosti. V prípade neprítomnosti takého zamestnanca nesie zodpovednosť za plecia hlavný účtovník alebo sám hlava.

2

Vybavte priestory na skladovanie a distribúciu finančných prostriedkov z pokladne podniku. Upozorňujeme, že by to malo byť bezpečné miesto so trezorom.

3

Aby ste si pri pokladni mohli nechať hotovosť, pred príchodom nového kalendárneho roka odošlite výpočet hotovostného limitu svojej banke. V tomto dokumente uveďte príjem za posledné tri mesiace, sumu vyplatenej hotovosti, priemerný denný príjem a ďalšie informácie.

4

Vykonajte všetky hotovostné transakcie pomocou špeciálne navrhnutých formulárov. Napríklad, keď vydávate prostriedky na správu, vystavte hotovostný rozkaz na výdavky. V prípade, že zamestnanec vráti nepoužité sumy na hlásenie, vystavte príkaz na prijatie hotovosti. Ak predložil doklady preukazujúce výdavky, vyplňte správu o výdavkoch.

5

Na konci dňa vyplňte priložený hárok pokladnice a hárok pre správu pokladníka. Tieto operácie musíte vykonať, ak bol zaznamenaný peňažný tok.

6

V prípade, že plánujete používať pokladňu, musíte ju zaregistrovať na daňovom úrade. V procese predaja tovaru dajte zákazníkom kontroly vykonané prostredníctvom CCP.

7

Ak plánujete uskutočniť hotovostné platby s dodávateľmi, mali by ste vedieť, že na základe jednej zmluvy môžete zaplatiť najviac 100 000 rubľov v hotovosti, inak budete porušovať hotovostnú disciplínu.

Odporúčaná