Obchodné riadenie

Ako uchovávať záznamy vedenia

Ako uchovávať záznamy vedenia

Video: Záznam ze 6.setkání příznivců Svobodného rádia 12.9.2020 2024, Júl

Video: Záznam ze 6.setkání příznivců Svobodného rádia 12.9.2020 2024, Júl
Anonim

Oficiálne informácie o finančnej situácii podniku sú prezentované v účtovnej závierke. Ale na rýchle vyriešenie problémov vznikajúcich v procese hospodárskej činnosti je potrebné manažérske účtovníctvo. Pre úspešné podnikanie musíte stavať na niekoľkých základných princípoch.

Image

Návod na použitie

1

Účtovný systém riadenia organizácie by mal byť založený na informáciách zhrnutých podľa nasledujúcich požiadaviek: - stručnosť a jasnosť prezentácie, nedostatok nepotrebných podrobností, - presnosť a spoľahlivosť, - efektívnosť, to znamená, že by mala byť dostupná v čase, keď je to potrebné; - porovnateľnosť podľa času a divízií spoločnosti, - zameranie, to znamená, musí byť oznámené zodpovedným osobám, ale s dôvernosťou.

2

Neexistuje všeobecne akceptovaný štandard pre manažérske účtovníctvo. Vytvorte systém vhodný pre váš podnik, ktorý by bol optimálny pre operatívne rozhodovanie.

3

Pri vypracúvaní účtovného postupu pre riadenie ho rozdeľte do 2 hlavných častí: účtovanie aktuálneho stavu zdrojov a dlhov; nákladové účtovníctvo. Uplatňovanie tejto metódy pomôže určiť výšku a smer utrácania peňazí, ako aj predpovedať budúce potreby pri získavaní ďalších finančných prostriedkov.

4

Bežné účtovníctvo zdrojov a dlhov je príprava súhrnov a správ o činnosti podnikových jednotiek v každej oblasti riadenia v pravidelných intervaloch (denná, týždenná, mesačná). V súhrnoch sa spravidla každý deň zaznamenáva stav vecí v rôznych oblastiach činnosti, v správach sa zaznamenávajú priebežné výsledky za určité obdobie alebo za konkrétny dátum (prvý deň mesiaca alebo týždňa). V súhrnných správach sú súhrnne zhrnuté najdôležitejšie informácie, ktoré odrážajú celkový reálny obraz, napríklad pre vrcholový manažment, akcionárov, banky atď.

5

Usporiadať účtovníctvo zdrojov a dlhov, vypracovať formy dokumentov na podávanie správ, metódy ich vyplňovania, frekvenciu prípravy, ako aj postup prevodu na vedenie a ostatných používateľov. Zamerajte sa na približný zoznam otázok, na ktorých je založené manažérske účtovníctvo: predaj, nákupy, pohľadávky a záväzky, zásoby hotových výrobkov, nedokončená výroba, suroviny a komponenty, vyrobené výrobky, výmenné transakcie, peňažné toky, úverové portfólio, podsúvahové záväzky, zisky a straty, zostatok na riadení.

6

Nákladové účtovníctvo je analýza informácií o všeobecnej úrovni nákladov, ziskovosti a stratách podniku ako celku, jednotlivých oblastiach činnosti, výrobkov a služieb a divízií. Aby sme to vedeli kompetentne a transparentne, rozdelte náklady podľa nákladových položiek, frekvencie výskytu a ďalších parametrov. Z praktických dôvodov si zostavte klasifikačného sprievodcu, ktorý bude vychádzať z účtovnej osnovy, alebo si vytvorte vlastný model, ktorý bude brať do úvahy charakteristiky vášho podniku.

7

Automatizujte proces prípravy a prenosu informácií: rôzni vývojári ponúkajú softvérové ​​produkty na zabezpečenie efektívneho účtovníctva. Vyberte program, ktorý vyhovuje vašim súčasným požiadavkám, alebo pripravte technickú úlohu na vytvorenie nového.

8

Postupom času zlepšovať systém manažérskeho účtovníctva, upravovať ho s ohľadom na vznikajúce potreby v analýze a syntéze informácií o hospodárskej činnosti podniku.

Odporúčaná