ostatné

Ako zvoliť daňový režim

Ako zvoliť daňový režim

Video: Jak vyměřit DPH z přijaté faktury v režimu přenesení daňové povinnosti v tuzemsku? 2024, Júl

Video: Jak vyměřit DPH z přijaté faktury v režimu přenesení daňové povinnosti v tuzemsku? 2024, Júl
Anonim

Jednotliví podnikatelia a obchodné organizácie sú povinní platiť dane v súlade s daňovými zákonmi. Pre tých, ktorí práve začínajú podnikať, môže byť ťažké pochopiť pravidlá upravujúce platenie daní. Týka sa to najmä výberu daňového režimu.

Image

Návod na použitie

1

Porozumieť daňovým režimom stanoveným zákonom pre rôzne typy činností. Všeobecný a osobitný daňový režim je rozdelený vrátane zjednodušeného systému, patentového systému, jednej dane z pripísaného príjmu. Osobitné režimy často regulujú špecifické činnosti, ako je maloobchod alebo poľnohospodárstvo.

2

Ak je vaša spoločnosť dostatočne veľká a rozsah dodávateľov je široký, zvoľte všeobecný daňový režim. Pri práci v tomto daňovom režime je dôležité zabezpečiť úplnosť a spoľahlivosť účtovania výdavkov, výnosov a obchodných transakcií.

3

Zvážte použitie zjednodušeného daňového systému (STS). Pre tento daňový režim existujú dva druhy predmetov zdanenia: príjem a príjem mínus náklady. Prvý je najvhodnejší pre tie druhy podnikania, pri ktorých nevznikajú žiadne vážne výdavky, napríklad na údržbu kancelárie alebo odmeňovanie zamestnancov. Ak činnosť zahŕňa značné náklady, mali by ste si ako predmet zvoliť príjem znížený o sumu výdavkov.

4

Majte na pamäti, že spoločnosti pôsobiace v zjednodušenom systéme sú oslobodené od dane z príjmu právnických osôb a DPH. V niektorých prípadoch je podnik oslobodený od platenia dane z príjmu. Ak chcete prejsť na tento typ zdanenia, stačí pri registrácii podniku podať žiadosť na daňovom úrade.

5

Uveďte, aké sú pravidlá podnikania na základe jednotnej dane z pripísaného príjmu na území vášho ustanovujúceho subjektu Ruskej federácie. Miestne úrady spravidla zavádzajú UTII pre konkrétne druhy činností, napríklad opravárenské služby, spotrebiteľské služby, maloobchod atď. Prechod na UTII oslobodzuje spoločnosť od platenia dane z pridanej hodnoty a dane z nehnuteľností. Na tento typ zdanenia nemôžete preniesť celý podnik, ale iba jeho časť, napríklad jeden z obchodov.

6

Ak má vaša individuálna spoločnosť zamestnancov najviac pätnásť ľudí a príjmy za rok nepresahujú 60 miliónov rubľov, zvážte použitie patentového daňového systému. Patent sa udeľuje na konkrétny druh činnosti; Ak je podnik diverzifikovaný, budete musieť získať niekoľko patentov. Náklady na patent sa určujú s prihliadnutím na jeho platnosť a pravdepodobné príjmy, ktoré môže spoločnosť získať.

Odporúčaná