obchodné

Ako opustiť členstvo v LLC

Ako opustiť členstvo v LLC

Video: Pohreb generála Lučanského a komisia vyšetrujúca okolnosti jeho úmrtia 2024, Jún

Video: Pohreb generála Lučanského a komisia vyšetrujúca okolnosti jeho úmrtia 2024, Jún
Anonim

Existujú 2 spôsoby ukončenia účastníkov LLC. Buď odcudzením podielu v správcovskej spoločnosti spoločnosti alebo predajom svojho podielu tretej strane alebo účastníkovi spoločnosti, ak to charta nezakazuje.

Image

Návod na použitie

1

Pri odcudzení vášho podielu na spoločnosti sa uistite, že to charta nezakazuje. V takom prípade budete potrebovať vyhlásenie o úmysle opustiť spoločnosť a ponuku na kúpu svojho podielu ostatnými účastníkmi.

2

Ak účastníci odmietnu kúpiť vašu akciu, automaticky pôjdu do spoločnosti. Nominálna hodnota bude vyplatená do 3 mesiacov od dátumu podania žiadosti. Platba podielu môže byť v peňažnom vyjadrení a tiež s vaším súhlasom vo forme majetku, ktorého nominálna hodnota sa rovná vášmu podielu na základnom imaní spoločnosti.

3

Pri predaji akcie tretej strane musíte nájsť kupujúceho. Zašlite svoje vyhlásenie o úmysle odstúpiť od spoločnosti a informujte účastníkov o predaji vášho vkladu za určitých podmienok. Ostatní členovia LLC majú predkupné právo na nákup. tj Ak chcete niektorý zo zvyšných účastníkov kúpiť, nie je možné ho predať tretej strane. Môžete predať len vtedy, ak do jedného mesiaca žiadny z existujúcich účastníkov nezakúpi váš podiel na základnom imaní.

4

Ďalej vypracujte doklady o transakcii predaja. Budete potrebovať výpis z registra; rozhodnutie o stretnutí účastníkov (povolenie ostatných účastníkov predať podiel tretej strane); tlačivo 14001 v 3 kópiách; rozhodnutie / zápisnica z valného zhromaždenia účastníkov; doklad o platbe akcie; osvedčenie spoločnosti o súhlase s predajom. Urobte dohodu u notára. Potom osobne pošle registračnému orgánu všetky potrebné dokumenty na štátnu registráciu zmien.

Užitočné rady

Pred odchodom zo spoločnosti si pozorne prečítajte chartu. Obsahuje hlavné ustanovenia, práva a povinnosti účastníkov a spôsoby ukončenia LLC. Charta môže zakázať predaj akcie tretej strane alebo ukončenie činnosti LLC bez súhlasu ostatných účastníkov.

Odporúčaná