ostatné

Ako kúpiť organizáciu

Ako kúpiť organizáciu

Video: Lužifčák #44 Tomáš Kriššák 2024, Júl

Video: Lužifčák #44 Tomáš Kriššák 2024, Júl
Anonim

V súčasnosti sa nákup hotových organizácií stáva veľmi populárnym. Je to celkom pohodlné, pretože sa nemusíte registrovať na daňovom úrade. Nákup podniku znamená nielen nadobudnutie vlastníckych práv, ale aj licencie, na základe ktorých spoločnosť pôsobí.

Image

Budete potrebovať

  • - cestovné pasy alebo základné dokumenty;

  • - forma kúpnej zmluvy;

  • - zoznam majetku spoločnosti;

  • - hotovosť;

  • - účtovníctvo, zakladajúce dokumenty získaného podniku;

  • - pečať spoločnosti;

  • - právne predpisy.

Návod na použitie

1

Kontaktujte spoločnosť, ktorá predáva ready-made organizácie. Vyberte spoločnosť, ktorú chcete získať. Postupujte podľa svojich preferencií. Niekto potrebuje, aby spoločnosť mala zvučné meno, a pre niekoho je právna forma alebo postavenie účastníkov veľmi dôležité. Keď určíte svoje hodnotiace kritériá, začnite s výberom správnej spoločnosti.

2

Ak ste jednotlivec, predložte cestovný pas, osvedčenie o pridelení DIČ. Ak ste právnická osoba, predložte zakladajúce dokumenty vašej organizácie vrátane ústavnej dohody (ak má spoločnosť niekoľko účastníkov), kópiu registra, DIČ, osvedčenie o štátnej registrácii.

3

Vypracovať akt prevodu a prevzatia majetku, ktorý je k dispozícii od dokončenej organizácie. Dokument musí obsahovať zoznam dokumentov, ktoré potvrdzujú vlastníctvo spoločnosti k nehnuteľnosti. Predávajúci a kupujúci majú právo podpísať akt, ktorý je riaditeľom spoločnosti a osobou, ktorá spoločnosť nadobúda.

4

Vypracujte akt na posúdenie majetku, ktorý oprávnene prechádza do vlastníctva kupujúceho. Cena jednotlivého prvku sa stanoví odpočítaním percenta odpisov z užívaného majetku od počiatočných nákladov. Celková suma je napísaná na konci dokumentu a potvrdená podpisom hlavného účtovníka a nezávislého znalca.

5

Uzatvorte zmluvu o predaji spoločnosti. Jej základom je prevod vlastníctva, zodpovednosti, záväzkov spoločnosti. Transakcia sa vykonáva v súlade so zákonom. Zmluva je podpísaná stranami a potvrdená pečaťou.

6

Po prevode všetkých dokumentov (zložka, štatistika, daň) a majetku na váš majetok vydajte do piatich dní protokol o vymenovaní nového generálneho riaditeľa, ako aj príkaz na prevzatie funkcie vedúceho účtovníka. Poskytnite kópie pasov vyššie uvedených osôb, vyplnené formuláre na vykonanie zmien USRLE na daňovom úrade.

7

Potom budete môcť vykonávať činnosti v mene získanej spoločnosti. Nezabúdajte však, že nesiete všetku zodpovednosť za kúpenú organizáciu, preto predkladajte správy a platte dane včas.

ako kúpiť hotovú spoločnosť

Odporúčaná