rozpočtovanie

Ako vydať konosament

Ako vydať konosament
Anonim

Pri cestnej preprave tovaru sa vydáva nákladný list. Od 25. 7. 2011 jeho nová forma je v platnosti, ktorá nahradila predtým existujúci 1-T konosament.

Image

Návod na použitie

1

Nová forma konosamentu neobsahuje komoditný oddiel a vyzerá inak ako bežný účtovník nákladnej dopravy. Vydáva sa pre jednu alebo viac zásielok podľa počtu vozidiel zapojených do prepravy, to znamená pre každé auto.

2

Forma konosamentu je vyhotovená tak, aby ju vyplnili všetci účastníci prepravy tovaru. Ale pôvodne ju odosielateľ stále píše.

3

Uveďte dátum a číslo žiadosti o prepravu. Zadajte celé meno, adresu miesta vášho odosielateľa, priezvisko, meno, priezvisko a kontaktné telefónne číslo osoby zodpovednej za prepravu. Vyplňte rovnaké údaje pre príjemcu.

4

Potom napíšte názov nákladu, jeho stav, počet sedadiel, označenie, spôsob balenia a typ kontajnera, hmotnosť obalov, ich celkové rozmery (výška, dĺžka, šírka), objem v metroch kubických. Upozorňujeme, že cena a cena tovaru sa v novej faktúre nezohľadňujú. Ak máte certifikáty, certifikáty kvality a ďalšie požadované dokumenty, zapíšte si poznámky do časti „Podporné dokumenty“.

5

Ďalej v odseku „Pokyny pre odosielateľa“ opíšte parametre vozidla potrebné na prepravu tovaru (nosnosť, typ, značka, kapacita atď.), Sanitárne, karanténne, colné požiadavky, odporúčania týkajúce sa teplotného režimu prepravy, dodacie lehoty, informácie o blokovacie a tesniace zariadenia. Uveďte deklarovanú hodnotu tovaru.

6

V časti „Prevzatie nákladu“ a „Dodanie nákladu“ uveďte plánovaný dátum a čas dodania vozidiel, adresu nakládky a vykládky. Zaznamenajte aktuálny dátum a čas príchodu vozidla.

7

Fakturačné doložky o prepravných podmienkach, dopravcovi, vozidle, rezerváciách a pripomienkach, ďalších podmienkach, nákladoch na služby a postupe výpočtu prepravného sú vyplnené dopravcom.

8

Nákladný list vytlačte v 3 kópiách pre každého z účastníkov prepravy: odosielateľ, dopravca a príjemca. Faktúru podpíšte s vedúcim vašej spoločnosti alebo zamestnancom, ktorý je poverený právom podpisovať finančné a obchodné dokumenty, uveďte dátum ukončenia a pečate spoločnosti.

extrakt ttn

Odporúčaná