obchodné

Ako odstúpiť od zakladateľov

Ako odstúpiť od zakladateľov

Video: Swedes not Sweden to Finland's Rescue - WW2 - 021 - January 19 1940 2024, Júl

Video: Swedes not Sweden to Finland's Rescue - WW2 - 021 - January 19 1940 2024, Júl
Anonim

Ktorýkoľvek člen spoločnosti s ručením obmedzeným má právo opustiť organizáciu na základe vlastnej žiadosti, bez ohľadu na to, či s tým ostatní účastníci súhlasia. Oveľa zložitejšou otázkou je, ako sa dostať zo zakladateľov, ktorí neodídu.

Image

Budete potrebovať

Darovacia zmluva alebo zmluva o predaji podielu v LLC; kópie stanov a stanov LLC (každý 400 rubľov), rozhodnutie, nové stanovy a stanov LLC, 2 notárske formuláre žiadosti P13001 a P14001, prijatie platby štátnej dane vo výške 400 rubľov; Vyhlásenie súdu.

Návod na použitie

1

Ak v organizácii nedôjde ku konfliktu, potom nebude ťažké odvolať účastníka zo zakladateľov LLC. Stačí pozvať svojho obchodného partnera, aby previedol svoj vlastnícky podiel na iného zakladateľa. Bude musieť vypracovať potrebnú darčekovú zmluvu alebo zodpovedajúcu kúpnu zmluvu. V prípade zdieľaného predaja uschovajte dokumenty podpísané „starým“ účastníkom.

2

Potom choďte na daňový úrad a zaregistrujte nového zakladateľa spoločnosti LLC. Požiadajte federálnu daňovú službu, aby vám poskytla kópie stanov a stanov. Náklady na vydanie každého dokumentu sú 400 rubľov. Potom predložte daňovému úradu tieto šité a očíslované dokumenty: - rozhodnutie o zmene informácií o účastníkoch LLC;

- stanovy spoločnosti a stanovy v novom vydaní, v ktorých sú uvedené mená a údaje účastníkov spoločnosti;

- 2 formuláre žiadosti P13001 a P14001 (vzorka http://mvf.klerk.ru/blank/r13001.htm ), notársky overené, s uvedením, kto a komu prevádza podiel.

- prijatie platby štátnej dane vo výške 400 rubľov, do 5 pracovných dní vám daňová služba vydá príslušné osvedčenia.

3

Ak má organizácia konflikt medzi zakladateľmi, mali by ste vedieť, že podľa článku 10 federálneho zákona č. 14 z 8. 8. 1998 môže byť účastník zo zakladateľov vylúčený bez jeho vôle iba prostredníctvom súdu. Okrem toho iba za závažné porušenia, ktoré negatívne ovplyvnili celú činnosť LLC. Okrem toho musí každý člen spoločnosti predložiť sudcovi dostatočne presvedčivé argumenty proti vylúčenému zakladateľovi.

Venujte pozornosť

Pred podaním žaloby na súd je potrebné vziať do úvahy, že štatút generálneho riaditeľa a zriaďovateľa nie sú rovnaké, pretože odstúpenie od zriaďovateľov je možné iba na základe činnosti zakladateľa, a nie ako vedúceho súdu (z uznesenia federálneho rozhodcovského súdu v severozápadnej oblasti z 06.04. 05, č. A05-8529 / 04-17).

Užitočné rady

Ak sú iba dvaja z vás ako zakladatelia a konflikt medzi vami dozrel, nie je potrebné ho vyriešiť. Môžete jednoducho opustiť spoločnosť LLC sami a začať nové podnikanie „z bieleho listu“.

„Účtovníctvo. Dane. Zákon“ je profesionálny týždenník.

Odporúčaná