obchodné

Ako vykonať zmeny v OJSC

Ako vykonať zmeny v OJSC
Anonim

Moderná legislatíva kladie veľmi prísne požiadavky na podnikateľov, ktorí vykonávajú akékoľvek zmeny v charterových dokumentoch svojej organizácie. Týka sa to postupu opätovnej registrácie, ako aj jeho podmienok.

Image

Návod na použitie

1

Zorganizovať stretnutie akcionárov, na ktorom sa budú posudzovať otázky týkajúce sa zmien a doplnení charty OJSC, uskutoční sa hlasovanie, ktorého výsledky musí tajomník bez zbytočného odkladu zaznamenať.

2

Vykonávať zmeny v zakladacej listine spoločnosti, ktoré boli schválené na základe všeobecného hlasovania akcionárov. Osobitnú pozornosť si zasluhuje skutočnosť, že zmeny a doplnenia charty OJSC musia byť v súlade s právnymi predpismi Ruskej federácie a musia byť osvedčené notárom.

3

Ďalej musíte vyplniť žiadosť vo formulári P13001 alebo 14001. Overte tieto dokumenty u notára Napríklad, ak sa rozhodnete vykonať zmeny súvisiace so zmenou hlavnej činnosti spoločnosti, budete musieť vyplniť dva formuláre - P13001 - zmeny v zakladajúcich dokumentoch a P14001 - vykonať zmeny v zjednotenom štátnom registri právnych subjektov.

4

Požiadajte o chartu. Zaplaťte štátny poplatok - 800 rubľov (400 rubľov - za zmeny, 400 rubľov - za vydanie charty).

5

Pripravte si kompletný balík dokumentov: protokol (originál) - 2 kópie, priamo, samotná charta, so zmenami - 2 kópie, formulár 13P001 alebo P14001 - 1 kópia, žiadosť o chartu - 2 kópie, ako aj potvrdenie o zaplatení štátnej povinnosti za vykonanie zmien a vydanie zmenenej a doplnenej charty.

6

Po zhromaždení všetkých dokumentov kontaktujte Federálnu daňovú službu a požiadajte o oficiálnu registráciu zmien v charte OJSC. Podľa právnych predpisov Ruskej federácie trvá proces spracovania príslušných dokumentov päť pracovných dní.

7

Ďalší dôležitý bod: notár bude vyžadovať, aby ste dostali osvedčenie o štátnej registrácii, zakladateľskú listinu spoločnosti a protokol o zmenách a doplneniach zakladateľskej listiny spoločnosti. Buďte pripravení poskytnúť kópie a originály.

Odporúčaná