management

Ako vkladať základné imanie do majetku

Ako vkladať základné imanie do majetku

Video: Q & A with GSD 025 with CC 2024, Júl

Video: Q & A with GSD 025 with CC 2024, Júl
Anonim

O možnosti vkladu charterového kapitálu etablovaného podniku majetkom je obvykle známe menej ako o možnosti sporiaceho účtu v banke. Súčasne je táto metóda pre mnohých jednoduchšia a lacnejšia. Aby ste ju mohli používať, musíte si len vypracovať potrebné papiere.

Image

Budete potrebovať

  • - dostupnosť príslušných ustanovení o základnom imaní v zakladacej listine a zakladateľskej zmluve (posledný dokument je potrebný, ak existuje viac ako jeden zakladateľ);

  • - protokol o oceňovaní majetku;

  • - Akt prevodu majetku do súvahy podniku.

Návod na použitie

1

Musíte začať hodnotením hodnoty majetku vloženého do schváleného kapitálu. V prípade akciovej spoločnosti to robí predstavenstvo. Zároveň je povinný prilákať nezávislého znalca a nemôže stanoviť vyššiu cenu, ako je cena, ktorú oznámil. Je ľahšie založiť LLC. Znalec je potrebný pri výrobe majetku viac ako 20 000 rubľov. Zároveň je minimálnym povoleným základným imaním 10 000 rubľov. V takom prípade je potrebné vypracovať protokol s jednomyseľným rozhodnutím zriaďovateľov o hodnote majetku podpísaný všetkými z nich. Ak je zakladateľom jeden, stačí jediné rozhodnutie.

2

Príspevok charterového kapitálu majetkom sa musí predpísať aj v príslušných oddieloch charty a zakladajúcej zmluve, ak existuje viac ako jeden zakladateľ. Charta môže tiež určiť, aký majetok môže byť prispel k autorizovanému kapitálu, čo nie je. Vzorky potrebných dokumentov možno nájsť na internete. Tieto dokumenty sú zvyčajne typické, ale nikto nezakáže, ak je to potrebné, upraví vzorku podľa vašich potrieb a výslednú možnosť koordinuje s právnikom alebo konzultant z agentúry pre rozvoj podnikania.

3

Bude tiež potrebné vypracovať akt prevodu majetku na zostatok založeného podniku. Ak existuje viac ako jeden zakladateľ, každý z nich musí tento akt podpísať. Keď sú pripravené všetky potrebné dokumenty, problém so základným imaním budúceho podniku sa vyrieši. Môžete ich priložiť k balíku ďalších potrebných dokladov a predložiť ich daňovému úradu.

ako vkladať majetok do schváleného kapitálu

Odporúčaná