ostatné

Ako prispievať na základné imanie LLC

Ako prispievať na základné imanie LLC

Video: Topic : Partnership | Subject : Regulation | Uniform CPA Exam | Review in Audio 2024, Júl

Video: Topic : Partnership | Subject : Regulation | Uniform CPA Exam | Review in Audio 2024, Júl
Anonim

Spoločnosť s ručením obmedzeným musí mať základné imanie. Tvoria ho príspevky vlastníkov organizácie. Registrácia spoločnosti začína uvedením akcie. V procese činnosti sa môže schválený kapitál zvýšiť, opäť na náklady vlastníkov. Tieto operácie by sa mali odrážať v súlade s ruským právom.

Image

Návod na použitie

1

Základné imanie možno zvýšiť rôznymi spôsobmi. Predpokladajme, že chcete vložiť prostriedky na účet organizácie. Najskôr si prečítajte Chartu spoločnosti, v tomto dokumente je predpísaný postup zvyšovania kapitálu.

2

Napíšte vedúcemu spoločnosti vyhlásenie o ďalších príspevkoch. Tu uveďte sumu, spôsob platby (napríklad na účet organizácie), veľkosť podielu. Uveďte tiež obdobie, počas ktorého sa zaväzujete prispievať.

3

Po tomto stretnutí by sa malo uskutočniť stretnutie účastníkov spoločnosti, ktorého program bude nasledovný: „Pri zvyšovaní základného imania na úkor dodatočných vkladov vlastníkov.“ Urobte rozhodnutie vo forme protokolu.

4

Vykonajte zmeny v zakladajúcich dokumentoch. Ak chcete zaregistrovať nové vydanie charty na daňovom úrade, zozbierajte balík niektorých dokumentov. Najskôr vyplňte žiadosť na tlačive č. P13001. Ak má príspevok za následok zavedenie nového člena spoločnosti, vyplňte vyhlásenie vo formulári č. P14001. Zabezpečte tieto dokumenty u notárskej verejnosti. Za týmto účelom mu poskytnite vyhlásenie o príspevku účastníka, zápisnicu zo schôdze a podrobnosti o cestovnom pase žiadateľa.

5

Za zmeny a doplnenia Jednotného štátneho registra právnych subjektov musíte zaplatiť štátny poplatok. Priložte tiež potvrdenie k balíku dokumentov pre Federálnu daňovú službu. Zahrňte aj zápisnicu zo stretnutia účastníkov spoločnosti; dokument potvrdzujúci príspevok; nové vydanie charty spoločnosti; vyhlásenia overené notárom.

6

Zvýšenie kapitálu môže byť tiež dôsledkom vkladu majetku. Vyžaduje si to aj vyhlásenie od účastníka. Na jeho základe sa koná zhromaždenie akcionárov, na ktorom sa rozhoduje o otázke zvýšenia základného imania, rozdelenia akcií medzi majiteľmi a určenia nominálnej hodnoty každého z nich.

7

Ak množstvo majetku presahuje 20 000 rubľov, musíte ho vyhodnotiť pomocou služieb nezávislého odhadcu. Potom sa vypracuje nové vydanie stanov spoločnosti, vyplní sa žiadosť o zmenu a doplnenie Jednotného štátneho registra právnych subjektov, zhromaždí sa súbor dokumentov. Po zaregistrovaní tejto zmeny na daňovom úrade.

Odporúčaná