ostatné

Ako prepravovať veci z Turecka

Ako prepravovať veci z Turecka

Video: Turecko trip - Eftalia Aqua Resort Hotel 2019 HD 2024, Júl

Video: Turecko trip - Eftalia Aqua Resort Hotel 2019 HD 2024, Júl
Anonim

Keďže v Turecku si môžete kúpiť kvalitné výrobky, ktoré sú niekoľkokrát lacnejšie ako v mnohých domácich obchodoch, do tejto krajiny lietajú ročne desaťtisíce podnikavých spoluobčanov a viackrát do tejto krajiny. Niekto chce obliecť seba a svoju rodinu a niekto si kladie za cieľ zarobiť si slušné peniaze. V každom prípade vyvstáva otázka, ako priniesť veci z Turecka s najväčším prínosom a bez problémov.

Image

Návod na použitie

1

Ak sa chystáte do Turecka oddýchnuť a váš nákup vecí je zjavne nekomerčný (všetko je jedna kópia a najrozličnejšie), potom sa pri prekročení hranice nemusíte báť prakticky ničoho. V takom prípade zvážte nasledujúce body.

2

Ak do tejto krajiny importujete niečo cenné (kamera, videokamera, zlaté predmety atď.), Nezabudnite ich deklarovať, inak nebudete schopní dokázať, že sa položky nekúpili, a budete za ne musieť platiť. Môžete tiež vyvážať z Turecka bezcolné cennosti nakúpené výmenou, ale informujte sa o nich vopred.

3

Ak sa rozhodnete kúpiť koberec alebo niečo podobné kultúrnym hodnotám, nezabudnite vziať šek, osvedčenie o kúpe a osvedčenie od niektorého múzea, v ktorom sa uvádza, že tieto veci nie sú starožitné.

4

Vopred zistite u leteckých spoločností, ktorých lietadlo budete lietať z Turecka, pravidlá prepravy tovaru. Zvyčajne je možné prepravovať 8-10 kg príručnej batožiny a 25-35 kg batožiny zadarmo. Všetko, čo vezmete na palubu nad rámec normy, sa platí zvlášť.

5

Bez zaplatenia poplatku môžete prepravovať veci na osobnú potrebu raz mesačne, celkovo nie viac ako 5 tisíc dolárov. Peniaze, aby sa predišlo problémom, musia byť deklarované na colnici a nákup vecí musí byť potvrdený šekmi. Zhromaždite ich vo všetkých obchodoch, kde nakupujete. Ak dostanete veľké množstvo, je lepšie rokovať s obchodom, aby ste znížili hodnotu položky v šeku.

6

Rovnaké pravidlá sa musia dodržiavať, ak cestujete do Turecka, aby ste nakúpili malú zásielku tovaru, t. toľko vecí, ktoré budete prepravovať osobne. Ale zvážte nasledujúce nuansy. Ak plánujete v priebehu jedného mesiaca do tejto krajiny podniknúť viac ako jednu cestu, aby vaše veci neboli zdanené, môžete tak urobiť. Nekupujte nič na svojej prvej ceste. Keď sa vrátite, prejdite colným úradom po červenej chodbe a vyplňte vyhlásenie, že nemáte žiadny tovar. V tomto prípade môžete po druhýkrát prijať toto vyhlásenie a tovar bez cla (bez ohľadu na to musíte dodržať normu pre hmotnosť a náklady).

7

Aby vaše veci neboli rozpoznané ako produkt, skúste ich zabaliť tak, aby nevyzerali ako produkt: distribuujte ich do rôznych tašiek a obalov.

8

Možno má zmysel poslať časť tovaru domov v balíkoch adresovaných príbuzným, známym alebo vašim predajcom, pretože tento spôsob dodania tovaru je často lacnejší. Musíte len zistiť maximálnu výšku nákladov na veci, ktoré môžete poslať v balíku.

9

Ak beriete solídne zásielky vecí, môžete najprv vyjednávať so serióznymi dodávateľskými spoločnosťami, ktoré už majú kontakty s tureckými spoločnosťami a dodávať tovar do rôznych oblastí Ruska pomocou automobilov, trajektov, lietadiel atď. Vyhnete sa tým mnohým problémom vzťahujúce sa na colné konanie. Po druhé, ešte pred cestou do Turecka môžete získať informácie o nákladoch na nákladnú dopravu niektorých dopravcov, ktorí zhromažďujú náklad malých podnikateľov a dodávajú ich do Ruska. Suma, ktorú musíte zaplatiť, závisí od kvality produktu, jeho objemu alebo hmotnosti, od rozsahu, dostupnosti certifikátov atď. Samostatnou platbou je poistenie nákladu. Samozrejme, ak idete do Turecka prvýkrát, pokúste sa nájsť niekoho, kto by pomohol pochopiť všetky nuansy nákladu, aby vás nenechali oklamať a nestratili svoj náklad a peniaze.

Odporúčaná