management

Ako uviesť do prevádzky

Ako uviesť do prevádzky

Video: How to set up your De’Longhi portable air conditioner 2024, Júl

Video: How to set up your De’Longhi portable air conditioner 2024, Júl
Anonim

Uvedenie do prevádzky je poslednou fázou výstavby. V článku 55 Kódexu územného plánovania Ruskej federácie sa ustanovuje postup uvedenia nehnuteľnosti do prevádzky. Na uvedenie do prevádzky je potrebné získať zvláštne povolenie.

Image

Návod na použitie

1

Povolenie na uvedenie objektu do prevádzky je dokument osvedčujúci dokončenie výstavby, rekonštrukcie a generálne opravy nehnuteľného majetku v plnom rozsahu v súlade s povolením na výstavbu tohto objektu, urbanistickým plánom pre pozemok, na ktorom bol objekt postavený, a jeho projektovou dokumentáciou. Aby bolo možné získať takéto povolenie, musí vývojár požiadať o povolenie na uvedenie zariadenia do prevádzky u oprávneného orgánu (federálny výkonný orgán, výkonný orgán federácie alebo miestnej samosprávy).

2

Spolu so žiadosťou u oprávneného orgánu musíte tiež predložiť:

1. dokumenty pre pozemok - nájomná alebo predajná zmluva, príkaz na poskytnutie nájmu alebo nehnuteľnosti. tj titulné dokumenty.

2. stavebné povolenie.

3. plán územného rozvoja pozemku (GPZU).

4. Akt o prevzatí predmetu zákazníkom (ak sa stavba uskutočnila na základe zmluvy).

5. dokumenty potvrdzujúce súlad zariadenia s technickými predpismi, projektová dokumentácia. Tieto dokumenty musia byť podpísané vývojárom.

6. dokumenty potvrdzujúce súlad zariadenia s technickými podmienkami.

7. uzavretie stavebného dozoru.

8. schéma umiestnenia objektu.

V niektorých prípadoch sa môžu vyžadovať ďalšie dokumenty.

3

Povolenie na uvedenie predmetu do prevádzky sa vydáva vo forme stanovenej zákonom. Malo by obsahovať informácie o objekte v množstve potrebnom na vykonanie štátnej katastrálnej registrácie objektu. V skutočnosti je existencia povolenia základom pre uvedenie predmetu do štátnej katastrálnej registrácie.

4

Ak vám bolo zamietnuté povolenie na uvedenie do prevádzky, toto odmietnutie sa môže napadnúť na súde. Legislatíva však obsahuje niekoľko dôvodov, prečo majú štátne orgány právo takéto povolenie odmietnuť. Toto je:

1. chýbajúce potrebné dokumenty.

2. nesúlad vybudovaného zariadenia s požiadavkami GPZU.

3. nesúlad vybudovaného zariadenia so stavebným povolením a projektovou dokumentáciou.

Odporúčaná