ostatné

Ako si objednať výpis z registra

Ako si objednať výpis z registra

Video: Elektronický výpis registra trestov 2024, Júl

Video: Elektronický výpis registra trestov 2024, Júl
Anonim

Uzatváranie zmlúv, zmlúv a iných dohôd s právnickými osobami je riskantné bez overenia ich právnej spôsobilosti a iných údajov charakterizujúcich ich činnosť. Overte spoločnosť a podľa možnosti daňového úradu rozhodnite o jej uzavretí dohody.

Výpis z registra si môžete objednať dvoma spôsobmi.

Návod na použitie

1

Prostredníctvom internetu na webovej stránke daňového úradu je možné objednať si výpis iba vo vzťahu k vašej spoločnosti a ak máte elektronický digitálny podpis. Odkaz na žiadosť je uvedený nižšie.

2

2. Požiadajte priamo daňový úrad. V takom prípade si môžete objednať výpis vo vzťahu k vašej spoločnosti, ako aj získať výpis od inej spoločnosti. Lehota na vyhlásenie je 5 dní od dátumu žiadosti. Ak chcete kontaktovať daňový úrad, pripravte nasledujúce dokumenty:

- pas;

- plnomocenstvo (ak je to potrebné, napríklad, ak sa uchádzate o právnickú osobu a nie ste jej vedúcim);

- žiadosť. Môže sa zostaviť vo voľnej forme, pričom sa v nej uvedie, vo vzťahu ku ktorej právnickej osobe potrebujete výpis (názov a PSRN).

- prijatie platby štátnej dane. Ak si objednáte výpis vo vzťahu k vašej spoločnosti, nemusíte platiť poplatok. Výška štátneho poplatku pri objednávke výpisu vo vzťahu k inej právnickej osobe je 200 rubľov.

3

Užitočné informácie o svojej protistrane nájdete bez toho, aby ste dostali výpis z registra. Webová stránka daňového úradu obsahuje informácie o organizáciách:

- komunikácia, ktorá chýba, na adrese, ktorú uviedli, - predkladanie dokumentov na registráciu zmien, - s výhradou vylúčenia z registra.

Odkaz na prijatie týchto informácií je uvedený nižšie.

Užitočné rady

Môžete si objednať naliehavé vyhlásenie, ktoré vám bude doručené nasledujúci pracovný deň. V takom prípade musíte zaplatiť poplatok vo výške 400 rubľov a v žiadosti uviesť, že potrebujete naliehavé vyhlásenie.

  • Získanie výpisu z registra prostredníctvom internetu
  • Informácie o právnických osobách

Odporúčaná