obchodné

Ako uzavrieť zmluvu s obchodom

Ako uzavrieť zmluvu s obchodom

Video: EKS - Proces Obchodovania v5 s titulkami 2024, Júl

Video: EKS - Proces Obchodovania v5 s titulkami 2024, Júl
Anonim

V oblasti obchodu je hlavným dôrazom spoločnosť na zvyšovanie objemu predaja. Jedným zo spôsobov, ako dosiahnuť tento cieľ, je rozšíriť distribučnú sieť a hľadať nové miesta predaja tovaru. Rast tržieb je možný aj v dôsledku zhoršenia postavenia konkurentov na trhu. V oboch situáciách sa dohody o spolupráci uzatvárajú s novými odbytiskami.

Image

Návod na použitie

1

Prvou fázou uzavretia dohody s obchodom je predbežné stretnutie s obchodníkom alebo starším predajcom. Urobte krátku prezentáciu svojej spoločnosti a niekoľkými vetami informujte o výhodách spolupráce. Predstavte svoje výrobky. Zistite, na akej úrovni je dopyt v danej predajni. Zistite, ktorý konkurent už dodáva podobné výrobky na police. Bude užitočné adoptovať techniky z praxe manažérov predaja. Napríklad malé dary pre rozhodovanie o kúpe (perá, zápisník atď.)

2

Predajne majú najčastejšie záujem o niekoľko konkurenčných dodávateľov - to umožňuje, aby bol obchod vždy vybavený výrobkami. Preto najčastejšie (ak neexistujú žiadne konkrétne metódy stimulácie obchodného riaditeľa alebo produktového manažéra konkurentmi) bude vaša ponuka spolupráce akceptovaná. Zistite, za akých podmienok obchod zvyčajne spolupracuje s dodávateľmi. Predložte svoje návrhy, ak môžu byť výhodnejšie ako konkurenti. Porovnajte ceny hlavnej matice produktu. Diskutujte o platobných podmienkach, ktoré sú pre vás prijateľné a vhodné pre obchod s predaným tovarom, možné odklady.

3

Dokončenú dohodu o spolupráci (dohoda o dodávke) prineste na podpis v dvoch kópiách. Zmluvy o pravidelných dodávkach výrobkov sa zvyčajne uzatvárajú pred koncom roka. Menej často - o určitú sumu (hlavne na daňové účely, v tomto prípade sa na rok uzatvára niekoľko zmlúv). Po uplynutí platnosti nezabudnite obnoviť zmluvu na budúci rok.

uzatvorenie dohody s obchodom

Odporúčaná